Ενθουσιασμός και αγωνιστικότητα για την Πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2013 18:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:59

Με ενθουσιασμό, αγωνιστικότητα και με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων γιορτάστηκε  στη Λάρισα η ημέρα της Πρωτομαγιάς. Στις δύο κεντρικές πλατείες της πόλης πραγματοποιήθηκαν ισάριθμες συγκεντρώσεις το πρωί και συγκεκριμένα : Μία στην Κεντρική Πλατεία που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας- και ήταν η πολυπληθέστερη- και μία στην Πλατεία Ταχυδρομείου που διοργανώθηκε από το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ. Μετά τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες έγιναν πορείες στους κεντρικούς δρόμους και καταθέσεις στεφάνων, όπου το ΕΚΛ «έσπασε» φέτος την… παράδοση και τα στεφάνια τα κατέθεσε στο μνημείο του Τάκη Γαργαλιάνου στην ομώνυμη πλατεία, αντί της πελατείας Ρήγα Φεραίου στη Νομαρχία όπου συνηθίζονταν να γίνονται αυτές οι εκδηλώσεις και όπου στεφάνια κατέθεσαν οι μετέχοντες στην πορεία της ΑΔΕΔΥ.

Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Τάσος Τσιαπλές που απευθυνόμενος στους εργαζόμενους μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν πρέπει να δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι δούλοι στον 21ο αιώνα, με ευκαιριακά 2μηνα και 5μηνα απασχόλησης, με άθλιους μισθούς των 490 και 427 ευρώ μικτά, κάτω δηλαδή και από τον κατώτερο μισθό, όπως πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και ψήφισαν μαζί με τη Ν.Δ και τη ΔΗΜΑΡ στο πολυνομοσχέδιο, τάχα για να αντιμετωπισθεί η ανεργία που γεννά το σύστημα που υπηρετούν με την πολιτική τους, με τα συσσίτια και την δήθεν ελεημοσύνη των εκμεταλλευτών μας και όσων τους στηρίζουν. Είναι πρόκληση οι βιομήχανοι που απολύουν καθημερινά, επιβάλουν ατομικές συμβάσεις και μειώσεις μισθών, να μοιράζουν τρόφιμα σ’ αυτούς που καταδίκασαν στην ανεργία και τη φτώχεια. Με κάθε σωματείο και σε κάθε χώρο δουλειάς πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα…»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Παπαποστόλου που και αυτός απευθυνόμενος στους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους του Δημοσίου ανέφερε: «Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στους οποίους φορτώνεται το βάρος για την αντιμετώπισή τους, απεναντίας είναι αυτοί που παράγουν, πληρώνουν φόρους και δημιουργούν πλούτο σ ́αυτή τη χώρα είναι οι αθώοι και τα θύματα καταστροφικών οικονομικών πολιτικών. Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια και σοβαρά γι ́αυτό και η ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε, για να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε αυτές τις πολιτικές.»

                                                                                                                                                  Δ. Βάλλας

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass