ΑΠΟ ΤΟ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΔΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ευαισθητοποίηση για τη διαφορετικότητα των ΡΟΜΑ

* ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2013 2:22 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της δράσης ευαισθητοποίησης για τη διαφορετικότητα που οργάνωσε το Ιατροκοινωνικό Κέντρο για Τσιγγάνους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία της περιοχής και το πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά».
Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος ήταν η ανάπτυξη της επικοινωνίας και της ενσυναίσθησης-δηλαδή της συναισθηματικής ταύτισης με ένα άλλο άτομο- η οποία αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία χτίζονται οι αποτελεσματικές σχέσεις, η κατανόηση και η επικοινωνία.
Ο πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.Τ. κ. Αμάρι Σάμερ-Αθανάσιος απηύθυνε χαιρετισμό και εστιάστηκε στη λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου, τον στόχο του και στο άνοιγμα συνεργασιών. Η κ. Αθανασία Σκρόπιου, κοινωνική λειτουργός του ΙαΚ, μίλησε για τη δράση ευαισθητοποίησης και τον σκοπό της.
Στη συνέχεια η ψυχολόγος-εξωτερική συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασιλική Λέντζα παρουσίασε τα αποτελέσματα της δράσης ευαισθητοποίησης στα σχολεία μέσα από ανάλυση και ερμηνεία των απόψεων που μοιράστηκαν οι μαθητές αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της επαφής με τη διαφορετικότητα του καθενός στη δυναμική της ομάδας.
Η εκδήλωση επίσης περιλάμβανε έκθεση με κάποιες από τις απόψεις των παιδιών που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια των βιωματικών εργαστηρίων στα σχολεία και παρουσιάσεις από τα τμήματα υποδοχής τσιγγανοπαίδων όλων των δημοτικών σχολείων του Τυρνάβου. Συγκεκριμένα τα παιδιά του τμήματος υποδοχής του 1ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου με τη δασκάλα κ. Μαρία Αναστασιάδου ετοίμασαν ένα θεατρικό δρώμενο σχετικά με τη διαφορετικότητα στο σχολείο. Με προβολή βίντεο από τις δράσεις και τις στιγμές τους συνέχισε το τμήμα υποδοχής του 2ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα κ. Αναστασία Καλαφάτη.
Το τμήμα υποδοχής του 3ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα κ. Ιωάννα Γατσουνιά παρουσίασε ποιήματα με θέμα το καλοκαίρι. Η συμμετοχή του τμήματος ένταξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου περιλάμβανε παρουσίαση των ρόλων του θεατρικού έργου του Ευγένιου Τριβιζά «Η Μαύρη Γάτα» με τις δασκάλες Τζίκα Μάρια και Λυγούρα Στέλλα. Με παρουσίαση κολάζ για τα Δικαιώματα του Παιδιού συμμετείχε το τμήμα ένταξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου με τη δασκάλα κ. Ειρήνη Κώτη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή βίντεο για την ενσυναίσθηση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι, η προϊσταμένη του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Τυρνάβου κ. Θεολογία Κοκότη – Ταμπόση, τα στελέχη του ΙαΚ Τυρνάβου. Σημαντική επίσης ήταν η βοήθεια από την ψυχολόγο και εξωτερικό συνεργάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Λέντζα Βασιλική όπως και από τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος κ. Γκόβαρη Χρήστο για τη διάθεση συνεργασίας, καθώς και η βοήθεια από τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για το άνοιγμα και την εμπιστοσύνη στη δομή, όπως και τους μαθητές που πάντα συμμετέχουν με όρεξη και δημιουργικότητα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass