ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΙΛΙΑΣ ΕΦΕΣΟΥ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δήμαρχος Selcuk (Εφέσου): «Μας συνδέουν πολλά με την Ελασσόνα»!

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:41
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Επίσκεψη γνωριμίας και φιλίας στον Δήμο Ελασσόνας πραγματοποίησε πρόσφατα ο δήμαρχος Εφέσου (Σελτσούκ) Τουρκίας κ. Χουσεΐν Βέφα Ουλγκούρ, συνοδευόμενος από συνεργάτες του -μεταξύ αυτών ο επικεφαλής ομάδας επιστημόνων αρχαιολόγος κ. Γιουσούφ Γιαβάς και Μ.Μ.Ε. της περιοχής της Εφέσου.
Τον δήμαρχο Εφέσου και την τουρκική αποστολή υποδέχτηκαν στο Δημαρχείο Ελασσόνας οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας κ. Φώτης Τζιόκας και Νικ. Γάτσας και ο δημοτικός σύμβουλος – πρ. πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Αθαν. Ζιώγας, αφού ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γ. Πασχόπουλος απουσίαζε στα Γιάννενα, όπου συμμετείχε στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων.
Ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τζιόκας, καλωσορίζοντας τον δήμαρχο Σελτσούκ (Εφέσου) και την αποστολή της γειτονικής χώρας, μίλησε για τις ιστορικές σχέσεις των δύο λαών από την Οθωμανική αυτοκρατορία έως και την απελευθέρωση της Ελασσόνας πριν 100 χρόνια. Ακόμη, ενημέρωσε τους επισκέπτες για τη σύγχρονη φυσιογνωμία της περιοχής, τα ιστορικά και κοινωνικά της χαρακτηριστικά και την αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή με τα πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα.
Ο δήμαρχος της Σελτσούκ, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στους λόγους της επίσκεψής του στην περιοχή της Ελασσόνας (προηγήθηκε επίσκεψη στη Νέα Έφεσο Πιερίας), τονίζοντας ότι οφείλεται στην αναζήτηση πληροφοριών για την καταγωγή και τον τόπο προέλευσης των κατοίκων της Εφέσου, πρόγονοι των οποίων ζούσαν και στην Ελασσόνα, πριν την ανταλλαγή των πληθυσμών. Στηριζόμενοι σε μαρτυρίες και αναφορές των παππούδων τους, η δημοτική αρχή του Σελτσούκ έχει συστήσει ομάδα επιστημόνων, για να συλλέξει και να παρουσιάσει ιστορικές πληροφορίες και τηλεοπτικό υλικό για την προέλευση των Τούρκων μέτοικων από την Ελλάδα.
Από όλους τους συμμετέχοντες στην κοινή ελληνοτουρκική συνάντηση του Δημαρχείου Ελασσόνας, που έγινε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, τονίστηκε η ανάγκη οι δύο λαοί να πορεύονται με ειρήνη και φιλία, αξιοποιώντας εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους ενώνουν ως γειτονικούς λαούς. Στους επισκέπτες της γειτονικής χώρας προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα από τον Δήμο Ελασσόνας.
«Μας συνδέουν πολλά με την περιοχή της Ελασσόνας! Έφεσος και Ελασσόνα έχουν πολλά κοινά και θα συνεργαστούν στο μέλλον. Θεωρώ πως η επίσκεψή μας εδώ είναι σημαντική και μας βοηθάει ακόμη περισσότερο στην εργασία μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, στην «Ε», ο δήμαρχος Εφέσου Τουρκίας κ. Huseyin Vefa Ulgur .
Μετά το τέλος της συνάντησης, η Τουρκική αποστολή ξεναγήθηκε στο τουρκικό τζαμί, στο τουρκικό Τελωνείο (...που ήδη άρχισε να λειτουργεί ως επισκέψιμο Μουσείο αρχαιολογικών θησαυρών της περιοχής Ελασσόνας), στην τοξωτή πέτρινη γέφυρα και στον λόφο της Μονής της Παναγίας Ολυμπιώτισσας.
Δεν πέρασε απαρατήρητο πως οι Τούρκοι επισκέπτες της Ελασσόνας δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την ολιγόωρη αλλά «γεμάτη» επίσκεψή τους στην Ελασσόνα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass