ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τύρναβος – Γιάννουλη τιμούν τον Άγιο Γεώργιο

* Παρουσία του σεβ. μητροπολίτη κ. Ιγνατίου θρησκευτικές πανηγύρεις σε Αμπελώνα- Λυγαριά

Δημοσίευση: 23 Απρ 2015 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:20

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου τιμάται στον Τύρναβο η μνήμη του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο ενοριακό ναό στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που κατήρτισε η ιερά μητρόπολη, χθες Τετάρτη, παραμονή της γιορτής τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Ζαφειρίου.

Σήμερα Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λάρισης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Επίσης το βράδυ θα γίνει μεθεόρτιος εσπερινός, η παράκληση του Αγίου και τα κτητορικά.

ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη η Γιάννουλη τιμά τον πολιούχο της Άγιο Γεώργιο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ενοριακός ναός και η δημοτική κοινότητα Γιάννουλης του δήμου Λαρισαίων χθες Τετάρτη, παραμονή της γιορτής στις 7.30 το απόγευμα στον ομώνυμο ναό τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα από τον αρχιμανδρίτη π. Ιωακείμ Γιάννο.

 Σήμερα Πέμπτη, ανήμερα της γιορτής, θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα. Στη συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού θα πραγματοποιηθούν χορευτικές εκδηλώσεις από τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού συλλόγου Γιάννουλης.

Το απόγευμα στις 7.30 ιερή παράκληση και στις 8 το βράδυ θα γίνει λιτάνευση της ιερή εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης προεξαρχόντων του πρωτοσύγκελου της μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου και του γενικού αρχιερατικού επιτρόπου αρχιμανδρίτη π. Ιγνατίου,με τη συνοδεία της φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Μηνά.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Γιάννουλης και το τοπικό συμβούλιο, ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης και το εκκλησιαστικό συμβούλιο καλούν τους πιστούς να συμμετάσχουν στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Η τοπική Κοινότητα Πυργετου και η εκκλησιαστική επιτροπή της ενορίας του Πυργετού και οι πιστοί του χωριού αύριο μετά την πανηγυρική θεία λειτουργία του Αγίου Γεωργίου θα τιμήσουν τον ιερέα π. Αλέξανδρο Ρούσσα για την προσφορά των 50 χρόνων ιεροσύνης του.

Ανάλογες θρησκευτικές πανηγύρεις θα γίνουν στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα και στον Άγιο Γεώργιο της γραφικής Λυγαριάς Τυρνάβου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass