ΤΙ ΨΑΧΝΕΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ντετέκτιβ για απιστία και… facebook

*«Το 80% αφορά σε εξωσυζυγικές σχέσεις, ενώ ανεβαίνει το bullying» * «Αρκετοί πελάτες βλέπουν πολλή τηλεόραση και έχουν επηρεαστεί»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2015 11:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

Του Κ. Γκιάστα

Τους έχουμε συνδέσει με τις ταινίες του παλιού σινεμά. Με μια ανοιγμένη εφημερίδα μπροστά τους έχοντας απέναντι τον στόχο και σε μια… ανύποπτη στιγμή να πετάγεται ένα κεφάλι με ρεπούπλικο από τα πλάγια και σκούρα γυαλιά χαμηλωμένα στη μύτη. Άλλοι πάλι με μια μπεζ καμπαρντίνα και σηκωμένους τους γιακάδες να ξεπροβάλλουν μέσα από θάμνους και να βγάζουν φωτογραφίες.

Ο κόσμος τους λέει ντετέκτιβ, ωστόσο οι ίδιοι αυτοαποκαλούνται ιδιωτικοί ερευνητές! Από τον παλιό κινηματογράφο μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά, όμως ένα παραμένει το ίδιο: «Η απιστία» μάς λέει ένας επαγγελματίας του χώρου που δραστηριοποιείται στη Λάρισα και όχι μόνο, ο κ. Σπύρος Ζακυνθινός. «Είναι κάτι που δεν αλλάζει. Συνολικά το 80% των υποθέσεων που μας αναθέτουν αφορούν σε παρακολούθηση για εξωσυζυγικές σχέσεις και από τα δύο φύλα».

Μας προσφέρει τσιγάρο και ψάχνουμε να δούμε καχύποπτα αν έχει καμία κρυφή κάμερα σε ψεύτικη γόπα αλλά τίποτα. Έτσι συγκεντρωνόμαστε σε ό,τι λέει «Υπάρχει μεγάλο φάσμα στην εργασία μας όμως και δεν είναι μόνο αυτός ο τομέας. Eιδικά τα τελευταία χρόνια έχουμε μεγάλη άνοδο σε υποθέσεις που σχετίζονται με το ίντερνετ και σε ό,τι έχει σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα και συγκεκριμένα το facebook».

«Μα το facebook έχει κωδικούς, πρέπει να στείλεις αίτημα και να σε δεχθεί ο άλλος για να τον παρακολουθήσεις» του λέμε, για να σηκώσει το χέρι και να μας κόψει με αυστηρό ύφος «Πάντα πρέπει να είσαι ένα βήμα μπροστά από την τεχνολογία της εποχής σου. Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Όλα στο facebook γίνονται πλέον. Ο πιτσιρικάς μπαίνει στο δωμάτιο και κλείνετε εκεί με τον γονέα καμιά φορά να μην ξέρει πού μπαίνει και με ποιους μιλάει, ποιος τον πλησιάζει και με ποιον σκοπό. Όταν ο άλλος είναι ανώνυμος μπορεί να είναι 50 ετών και να το παίζει 15 και να έχει άλλο σκοπό. Εμείς κάνουμε ηλεκτρονική επιτήρηση με ειδικούς τρόπους».

Το bullying είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί την κοινωνία τα τελευταία χρόνια. «Δεν θα μπορούσε να λείψει από τον κλάδο μας. Υπάρχουν γονείς που θέλουν να μάθουν αν δέχεται βία από κάποιους συμμαθητές του και έχουν αυξηθεί τα περιστατικά σε μας».

Ο εν λόγω ιδιωτικός ερευνητής ξεκίνησε τη δράση του ερχόμενος από το εξωτερικό και εύλογα του ζητάμε να κάνει μια σύγκριση των δεδομένων «Υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε τεχνικά μέσα. Όμως στον Καναδά για παράδειγμα για μια εβδομαδιαία απλή έρευνα εξωσυζυγικής σχέσης κάτω από 15.000 δεν πέφτει. Οι τιμές άλλαξαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ενώ ο ρόλος μας συνεχίζει να μην είναι τόσο αποδεκτός όσο στο εξωτερικό».

Κουνάει τον αναπτήρα και προσπαθούμε να διαπιστώσουμε αν είναι κάποιο ιδιαίτερο εξάρτημα καταγραφής συνομιλίας αλλά μάλλον όχι. Ή απλά δεν μπορέσαμε να τον καταλάβουμε… «Εμείς δουλεύουμε με φωτογραφική μηχανή καθώς μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις ως γνωστόν. Η εικόνα, μας ενδιαφέρει. Μπορεί να είσαι στημένος τρεις ημέρες για τρία δευτερόλεπτα. Δεν υπάρχει ωράριο στη δουλειά».

Ενώ όσον αφορά στις δυσκολίες και τις συνθήκες: «Πολλές και αμέτρητες. Οι πιο δύσκολοι στην παρακολούθηση είναι οι ποδηλάτες και οι ανήλικοι. Αστάθμητοι και οι δύο και δύσκολοι. Για τα σενάρια τώρα μην ρωτάς. Μπορείς να κάνεις 6-7 σενάρια και να βγαίνει κάτι άλλο».

Στην παρέα μπαίνει και ένας συνεργάτης του, που μπαίνει αμέσως στην συζήτηση: «Πολύ συχνή είναι η άρνηση του πελάτη. Τι με αυτόν; Αποκλείεται… μας λένε. Το χειρότερο όμως είναι να έχει μιλήσει ή να έχει απειλήσει αυτόν που θέλουμε να παρακολουθήσουμε και σου «καίει» τη δουλειά. Επίσης είναι πολύ κακό να τον έχει παρακολουθήσει νωρίτερα ο ίδιος γιατί έχει κάνει μεγάλη ζημιά».

Μας μιλάει για τη σχέση τους με την αστυνομία που είναι σε καλά επίπεδα αλλά και περιπτώσεις που όπως λέμε στην παρέα δεν… γράφονται.

Χτυπάει το τηλέφωνο. Σταματάμε τη συζήτηση. Δείχνει εκνευρισμένος και τον ρωτάμε να μας εξηγήσει τον λόγο. «Υπάρχουν και οι πελάτες που έχουν τρελές απαιτήσεις. Βλέπουν πολλή τηλεόραση φαίνεται, δεν εξηγείται αλλιώς. Ζητάνε απίθανα πράγματα αλλά δεν καταλαβαίνουν πως όλα γίνονται αλλά χρειάζονται μηχανήματα πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν πληρώνονται αυτές οι υπηρεσίες. Βλέπουν πολύ CSI Μαϊάμι…».

Βάζει το γυαλί, χαιρετιόμαστε και φεύγει… Μαζεύουμε τις σημειώσεις και κοιτάμε δεξιά και αριστερά. Αυτός ο ψηλός στη γωνία, πολύ περίεργα κοιτάει. Η ξανθιά από δίπλα κάτι σημειώνει. Ο φαλακρός γιατί ενώ μιλάει στο τηλέφωνο μας κοιτάζει. Μωρέ, κολλήσαμε κι εμείς...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass