ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ - ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Αρωμα από «λιόδεντρα» στο Αρχοντικό Σουλιώτη

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2015 12:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:38

 

Αρωμα από «λιόδεντρα» στο Αρχοντικό Σουλιώτη στο Μεταξοχώρι Αγιάς, που αναδεικνύεται σε μια άκρως παραγωγική και ενδιαφέρουσα «κυψέλη Πολιτισμού» στη διψασμένη επαρχία.

Η τελευταία δουλειά του γνωστού ζωγράφου - σκηνογράφου Ντίνου Γιωτόπουλου, με θέμα «Λιόδεντρα» - που αποτελούν μέρος της σειράς «Αποτυπώματα ψυχές δένδρων» και που εγκαινιάστηκε πρόσφατα - δίνει τον δικό του ξεχωριστό τόνο σε αυτή την προσπάθεια και προσελκύει το ενδιαφέρον φιλόμουσων της περιοχής και όχι μόνο.

Τα έργα είναι διάφορων διαστάσεων, φιλοτεχνημένα με ακρυλικά χρώματα σε καμβά και - όπως εξηγεί ο ίδιος ο δημιουργός - προσπαθεί με το χρωστήρα του να δώσει μια ρεαλιστική εικόνα αυτού του ευλογημένου δέντρου. Παράλληλα, φιλοδοξεί να μεταφέρει στον καμβά την αιωνιότητα, την παραγωγικότητα και την ευλογία που χαρίζει στον τόπο μας το λιόδεντρο. Είναι η ίδια η αγάπη του καλλιτέχνη προς τη φύση - μάνα γη, την οποία έχει βιώσει από μικρό παιδί μέσα από τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις της πατρικής θεσσαλικής υπαίθρου από όπου κατάγεται.

Τον καλλιτέχνη προλόγισε στα εγκαίνια της έκθεσης ο συγγραφέας - ποιητής Αγγελος Πετρουλάκης, ενώ παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο αρχιμανδρίτης αρχιερατικός επίτροπος της περιοχής π. Νεκτάριος Δρόσος, ο τ. λυκειάρχης του Λυκείου Αγιάς κ. Πατσιαβούδης, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων κ. Απ. Σουρλατζής, η γνωστή δικηγόρος και συλλέκτρια έργων Τέχνης κ. Μίγα και πολλοί άλλοι, φίλες και φίλοι της τέχνης και του πολιτισμού.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 μ.μ. έως και το τέλος Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass