ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ Η 2η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ» ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ

Ψητά αρνιά και... ελληνογαλλικές γεύσεις στον Άγιο Μόδεστο

* Έκπληξη με διαγωνισμό κουρέματος προβάτων

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2015 12:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Φωτ.: Κώστας Ψαλλίδας

Ενθουσιασμός, κοσμοσυρροή, παραδοσιακές εκδηλώσεις, με «φόντο» γεύσεις από την Ελλάδα και τη Γαλλία και βέβαια τον παραδοσιακό ψητό οβελία, στην τοποθεσία Άγιος Μόδεστος Λιβαδίου, εκεί όπου ο κτηνοτροφικός κόσμος της περιοχής γιόρτασε τον προστάτη του, την παραμονή της Πρωτομαγιάς, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ της Α.Ε.ΝΟ.Λ. «Ολύμπου Γεύσεις». Και όλα αυτά, στο πλαίσιο υλοποίησης της διακρατικής συνεργασίας με τίτλο «Γεύσεις της φύσης – Γεύσεις του πολιτισμού» του Άξονα 4 «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) και ειδικότερα του μέτρου 421 «Διατοπική και Διακρατική Συνεργασία».

Εκτός της Α.Ε.ΝΟ.Λ. στη συγκεκριμένη διακρατική συνεργασία συμμετέχουν οι ομάδες τοπικής δράσης »APARE» και »Ventoux» από Γαλλία και «Comunità Savonesi Sostenibili» και «Le strade della cucina bianca, del vino, dell’olio, dell’ortofrutta della tradizione ligure» από Ιταλία.

Οι εκδηλώσεις για τον Άγιο Μόδεστο, που γίνονται κάθε χρόνο, στην ομώνυμη τοποθεσία, λίγα χιλιόμετρα έξω από το γραφικό Λιβάδι Ολύμπου, εφέτος ήταν ενταγμένες στο πρόγραμμα του διημέρου Φεστιβάλ (σε Ελασσόνα και Λιβάδι), και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Αρχικά, τελέσθηκε στο εκκλησάκι του Αγίου Μόδεστου, που βρίσκεται στην τοποθεσία, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε σειρά εκδηλώσεων, παρουσία εκατοντάδων κατοίκων της περιοχής, κτηνοτρόφων και όχι μόνο.

Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας και πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ κ. Νικ. Ευαγγέλου ευχαρίστησε τον κόσμο που βρέθηκε στην ιδιαίτερη γιορτή των κτηνοτρόφων της περιοχής και καλωσόρισε την γαλλική αντιπροσωπεία στο Λιβάδι των κτηνοτρόφων, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του, που βρίσκεται για πρώτη φορά στη γιορτή του Αγίου Μόδεστου, των κτηνοτρόφων του Λιβαδίου.

Έκδηλο ενδιαφέρον παρουσίασε ο διαγωνισμός... κουρέματος προβάτων, ενώ καταχειροκροτήθηκαν τα χορευτικά του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου, που παρουσίασαν με τις αυθεντικές λιβαδιώτικες φορεσιές παραδοσιακούς χορούς.

Για πολλές ώρες, εκατοντάδες άτομα γεύθηκαν τοπικά εδέσματα και όχι μόνο, γνωστές και μη λιχουδιές, που μαγείρεψαν Έλληνες και Γάλλοι σεφ, και βέβαια... 50 και πλέον ψητά αρνιά (... προσφορά των κτηνοτρόφων του Λιβαδίου), που ψήθηκαν, κόπηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο.

Στις εκδηλώσεις του Αγίου Μόδεστου Λιβαδίου έδωσαν το παρών: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Αντών. Μπίσμπας, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Λέκκας, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δημ. Οικονόμου, στελέχη της ΑΕΝΟΛ, αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής με τις οικογένειες τους, φορείς και σύλλογοι της επαρχίας Ελασσόνας, κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass