Εκδήλωση του ΚΚΕ Λάρισας για την Αντιφασιστική Νίκη

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2015 15:34 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:43

 

Η Τομεακή  Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών 1945 - 2015, με αφορμή και τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ, τη Δευτέρα 11 Μαΐου  στις 7 το απόγευμα, στο Χατζηγιάννειο. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος του ΚΚΕ, μουσικοθεατρική παράσταση «Αναμνήσεις για τον Έρνστ Τέλμαν» από την θεατρική ομάδα της ΚΝΕ και έκθεση φωτογραφιών αρχειακού υλικού.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ για την εκδήλωση αναφέρεται:

«Τιμάμε τα 70 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, απ’ την μέρα που η ναζιστική Γερμανία παραδόθηκε άνευ όρων στον Κόκκινο Στρατό. Αισθανόμαστε περηφάνια που ακολουθούμε τα βήματα των χιλιάδων κομμουνιστών και κομμουνιστριών, που λευτέρωσαν την Ελλάδα, που πάλεψαν στις συνοικίες, τα βουνά, τα εργοστάσια, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους.

Εμπνεόμαστε: Από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ράιχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο, εξοντώνοντας το ναζιστικό τέρας, από την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης στη συντριβή των δυνάμεων φασισμού με περισσότερους από 20 εκατομμύρια νεκρούς. Από την ΕΑΜική αντίσταση στην τριπλή κατοχή από το γερμανοϊταλικό βουλγαρικό φασισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τους, της οποίας καθοδηγητική δύναμη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Εβδομήντα χρόνια μετά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, καθώς μεγαλώνουν οι κίνδυνοι ενός γενικευμένου πολέμου, με εμπλοκή και της Ελλάδας. Η επιχείρηση της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές, τη Σοβιετική Ένωση και το σοσιαλισμό, για να αθωώσουν τον καπιταλισμό δεν πρέπει να περάσει. Η ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών, γίνεται προσπάθεια να "ξαναγραφτεί", ιδιαίτερα μετά τη νίκη της αντεπανάστασης στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Επειδή στις μέρες μας έχουμε και μια –όχι τυχαία συγκυρία-την έναρξη τη δίκης της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Καλούμε στη μαζική της καταδίκη και απομόνωση. Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Δεν ξεχνάμε το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ότι είναι δύναμη του συστήματος, εναντίον του λαϊκού κινήματος, μακρύ χέρι τους, μαντρόσκυλό τους, που το αμολάνε και το μαζεύουν ανάλογα με τα σχέδιά τους.

Συνεχίζουμε, με ακλόνητη την πίστη, ότι ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος. Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο. Στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό, για την κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.»

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass