ΝΕΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

Με τη Μ.Ε.Τ.Α. και ο ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία!

Δημοσίευση: 03 Νοε 2015 0:42

Η επικείμενη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου και η στάση που θα κρατήσει ενόψει της κινητοποίησης η Μ.Ε.Τ.Α. (Μαχητική Εργατοϋπαλληλική Ταξική Ανατροπή), δηλαδή η συνδικαλιστική παράταξη που ίδρυσε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τη διάσπασή του, βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης στελεχών του κόμματος το περασμένο Σάββατο στη Λάρισα.

Όπως τόνισε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Τραχανατζής που προήδρευσε της σύσκεψης, δεν είναι στις προθέσεις του κόμματος να ασκήσει «κυβερνητικό συνδικαλισμό», γεγονός που σημαίνει ότι η Μ.Ε.Τ.Α. θα λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου.

Στη σύσκεψη επισημάνθηκε ότι το μείζον πρόβλημα στη συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση των στελεχών που δημιούργησαν τη Λαϊκή Ενότητα έγκειται κυρίως στην Αθήνα, όπου το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη ελέγχει πολλά πρώην στελέχη του συνδικαλιστικού.

Στη Λάρισα από την άλλη είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός στελεχών της Μ.Ε.Τ.Α. που αποχώρησαν προς τη Λαϊκή Ενότητα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να είναι πετυχημένη η απεργία της 12ης Νοεμβρίου, καθώς θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή την επιτυχία ως μέσο πίεσης στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές που συνεχίζονται σε κρίσιμα ζητήματα όπως το ασφαλιστικό, τα «κόκκινα δάνεια» ή τα ισοδύναμα.

Σχετικά με τους τομείς που το συνδικαλιστικό του ΣΥΡΙΖΑ θα εστιάσει το επόμενο διάστημα, ο κ. Τραχανατζής αναφέρθηκε στην καταγραφή των δυνάμεων του κόμματος στα συνδικάτα, αλλά και στο τρίπτυχο ασφαλιστικό-φορολογία-ιδιωτικοποιήσεις.

ΝΕΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Νίκου Σκορίνη ως υπεύθυνου των οργανώσεων Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αναβάθμιση του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής σε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πρόκειται για το μέλος της Κ.Ε. Ζήση Καπράνα, εκπαιδευτικό στο επάγγελμα, με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο οποίος ξεκίνησε ήδη έναν πρώτο, αναγνωριστικό κύκλο συναντήσεων με τις τοπικές Νομαρχιακές Επιτροπές.

Μεν. Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass