ΑΝΟΙΧΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΦΗΣΕ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ «ΕτΔ»

«Η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα για τη Μεσοχώρα»

* Συνάντηση με Κολλάτο - Γκουντάρα στο Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 09 Νοε 2015 0:55 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Νοε 2015 1:13

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με το φράγμα της Μεσοχώρας άφησε χθες μιλώντας αποκλειστικά στην «ΕτΔ», ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην περιοχή.

Ειδικότερα, στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψής του στα γραφεία του συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα», ο κ. Τσιρώνης ανέφερε ότι και τα δύο ενδεχόμενα, της ολοκλήρωσης δηλαδή του έργου με τη δημιουργία υδροηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ ή της μηδενικής λύσης, όπως ο ίδιος την προσδιόρισε, είναι αυτή τη στιγμή ανοιχτά.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα πριν πάρει τις τελικές της αποφάσεις, για τις οποίες πάντως ξεκαθάρισε ότι θα ληφθούν σε λίγους μήνες από σήμερα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος επισήμανε επίσης ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας παρουσιάζει ορισμένες ελλείψεις, που μπορούν όμως άμεσα να αποκατασταθούν.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για την τύχη των ημιτελών έργων στην περιοχή, οπότε θα πρέπει να προηγηθούν πρόσθετες οικονομοτεχνικές μελέτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσιρώνης, μιλώντας γενικότερα για την εκτροπή του Αχελώου, το Σάββατο από τα Τρίκαλα είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι «είμαστε εξόχως επιφυλακτικοί με την εκτροπή, δεν είναι για μας μια λύση για τον κάμπο, είναι μια ομηρία για τον κάμπο σε νερό που μπορεί μετά από μερικά χρόνια να είναι πολύ ακριβό. Ο κάμπος πρέπει να γίνει και υδατικά αυτάρκης, όπως και ενεργειακά αυτάρκης».

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ «ΘΕΣΓΑΛΑ»

Εντυπωσιασμένος από το εγχείρημα αλλά και τα επιτεύγματα του τοπικού συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του συνεταιρισμού και αφού ενημερώθηκε για τις δραστηριότητές του από τον γενικό διευθυντή Κώστα Γκουγκουλιά, τον διευθυντή μάρκετινγκ Ανδρέα Χαρδαλούπα και τον υπεύθυνο Τύπου του συνεταιρισμού Γιάννη Γιαννακόπουλο.

«Αυτό που θέλει η κυβέρνηση να προωθήσει στην πράξη, είναι ακριβώς αυτό το μοντέλο που εσείς προωθείτε με τόσο μεγάλη επιτυχία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης που δοκίμασε ένα ποτήρι γάλα από τον συνεταιρισμό, μαζί με τους συνεργάτες του.

Ο κ. Τσιρώνης επισκέφθηκε επίσης χθες την Ελασσόνα και το Μακρυχώρι, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα των δήμων από τους δημάρχους, Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και Τεμπών Κώστα Κολλάτο, ο οποίος του παρέθεσε γεύμα στα Αμπελάκια.

Το βράδυ, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος μετείχε σε κομματικές συσκέψεις, τόσο με τους Οικολόγους Πράσινους από τους οποίους προέρχεται, όσο και με τη γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, ο κ. Τσιρώνης θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και στη συνέχεια θα μεταβεί μαζί του στην Κάρλα.

Στην περιοδεία του, εκτός από τους ανθρώπους του υπουργείου του, ο κ. Τσιρώνης συνοδευόταν από τα τοπικά στελέχη των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Σαμαρά.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Στο πλαίσιο επισκέψεών του στην περιοχή της Θεσσαλίας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι την έδρα του Δήμου Τεμπών στο Μακρυχώρι όπου συμμετείχε σε μια ευρεία σύσκεψη της Δημοτικής Αρχής, του δημάρχου Αγιάς, εκπροσώπων φορέων της περιοχής και δημοτών.

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρης Τσέτσιλας, ενώ τον υπουργό καλωσόρισε ο δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος θέτοντας παράλληλα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος και έχουν άμεση σχέση με το εν λόγω υπουργείο τονίζοντας ιδιαίτερα το οικιστικό των παραλίων, το θέμα των σκουπιδιών και άλλα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος με τη σειρά του έβαλε στο τραπέζι τα θέματα που αφορούν την περιοχή του δήμου του αλλά και γενικότερα ζητήματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων εκ μέρους του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, του γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, Νίκου Πουτσιάκα, του Γεωργίου Μανώλη, ως επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής.

Τα κυριότερα θέματα που εθίγησαν ήταν αυτά των σκουπιδιών, της άμεσης λύσης στο οικιστικό πρόβλημα των παραλίων, της αξιοποίησης της κοιλάδας των Τεμπών και των σιδηροδρομικών γραμμών, κ.ά.

Στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Γουγουλιάς έθιξε το θέμα της χρήσης φυσικού αερίου στην περιοχή του Δήμου Τεμπών και στο πού βρίσκεται σήμερα η υλοποίηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για το οποίο κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα.

Ο αν. υπουργός, Γιάννης Τσιρώνης, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν, λέγοντας ότι για κάποια από αυτά έχουν ήδη δρομολογηθεί λύσεις, για όσα δεν είναι αρμοδιότητας του υπουργείου του θα ενημερώσει του ομολόγους του υπουργούς, ενώ για τα υπόλοιπα είπε ότι εκκρεμούν νομοθετήματα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο τέλος της πολύωρης αυτής σύσκεψης ο δήμαρχος Τεμπών χάρισε εκ μέρους όλων στον υπουργό ένα καλάθι με προϊόντα των περιοχών των Δήμων Αγιάς και Τεμπών που ετοίμασαν οι γυναίκες του Συνεταιρισμού Γόννων «οι Αντιγονίδες», καθώς και ένα καλαίσθητο βιβλίο από την περιοχή της Κρανιάς.

Δ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass