ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Το Πολυτεχνείο ζει...

Δημοσίευση: 18 Νοε 2015 1:34

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Με δύο συγκεντρώσεις κορυφώθηκαν χθες στα Φάρσαλα οι εκδηλώσεις για την 42η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, στις 12 μ. η δημοτική αρχή Φαρσάλων, σύλλογοι, φορείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές των σχολείων της πόλης τίμησαν την 42η επέτειο με ομιλία της υπαλλήλου του Δήμου κ. Γεωργίας Κατσίκα, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτελεί κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της απεχθούς τυραννίας και η επέτειός της έχει καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση να τιμάται κάθε χρόνο ως σημείο αναφοράς του όλου αντιδικτατορικού αγώνα. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν η συμπυκνωμένη έκφραση του πανελληνίου πόθου για Ελευθερία, Δημοκρατία, Λαϊκή Κυριαρχία.

Αξίζει τιμή και δόξα στους δημιουργούς του Πολυτεχνείου".

Προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμο Φαρσάλων, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Αναγέννηση Φαρσάλων, το ΕΠΑΛ Φαρσάλων και το 1ο Λύκειο Φαρσάλων.

Τέλος, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κων/νος Τύμπας, οι αντιδήμαρχοι κ. Δημ. Μπαμπανίκας, Χριστοδ. Παπαγεωργίου, Κων/νος Γιαχνής, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Πιτσάβας, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Αναγέννησης Φαρσάλων, εκπαιδευτικοί, μαθητές, εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετός κόσμος.

Τους ήρωες του Πολυτεχνείου τίμησαν με διάφορες εκδηλώσεις τα σχολεία της πόλης και επαρχίας Φαρσάλων όπου μαθητές απήγγειλαν ποιήματα, ερμήνευσαν τραγούδια και έγιναν ομιλίες σχετικά με την εξέγερση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη του 1973.

Η Μουσική Σχολή του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων έδωσε συναυλία - αφιέρωμα στην επέτειο του Πολυτεχνείου ενώ το 2ο Λύκειο Φαρσάλων σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων παρουσίασε τη θεατρική παράσταση "Καφενείον η ωραία Ελλάς", στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων.

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Το απόγευμα στις 5.30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία Φαρσάλων το Συνδικάτο Οικοδόμων και το ΠΑΜΕ τίμησαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου με ομιλία του προέδρου των Οικοδόμων κ. Απόστολου Αναγνώστου ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι "τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε αγωνιστικά, αντιιμπεριαλιστικά την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας εναντίον της Αμερικανοκίνητης Χούντας των συνταγματαρχών. Λαός και νεολαία πρόταξαν τα στήθη τους στα τανκς απαιτώντας να φύγει η Χούντα. Το Πολυτεχνείο ζει. Δείχνει τον δρόμο του αγώνα. Μας θέλει ανυπότακτους. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας και εντείνοντας τους αγώνες σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλη κρίση".

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων από το Συνδικάτο Οικοδόμων, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ και το ΠΕΑΕΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass