ΤΑΣΟΣ ΚΟΡΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

«Ζούμε την περίοδο της μεγάλης ματαίωσης»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 0:52

«Το να εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ την εφαρμογή του μνημονίου είναι σαν ο Αλιέντε να εφαρμόζει την πολιτική του Πινοσέτ», τόνισε χαρακτηριστικά χθες από τη Λάρισα ο πρώην γραμματέας του κόμματος, Τάσος Κορωνάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για τη Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ο κ. Κορωνάκης ήταν ομιλητής στην εκδήλωση, από κοινού με το πρώην μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Λάσκο, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι βρέθηκαν στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Μετροπόλ» τρεις πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι επίσης αποχώρησαν από το κόμμα μετά τις εξελίξεις του περασμένου καλοκαιριού και συγκεκριμένα η Ηρώ Διώτη, η Δανάη Τζήκα και ο Νίκος Μιχαλάκης.

Στην εκδήλωση – συζήτηση που αφορούσε την Αριστερά μετά το μνημόνιο βρέθηκαν πολίτες από ολόκληρη τη Θεσσαλία και αρκετά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας, όπως ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, Τάκης Γιαλαμάς.

«Ζούμε την περίοδο της μεγάλης ματαίωσης», τόνισε ο Τάσος Κορωνάκης, «αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, από δύναμη που θα έβγαζε τη χώρα από το μνημόνιο και τις πολιτικές λιτότητας, μετά από ασφυκτικές πιέσεις και το πραξικόπημα των χωρών μελών της Ευρωζώνης, μετατράπηκε σε εγγυητή της συνέχισης της λιτότητας».

Πάντως ο κ. Κορωνάκης επισήμανε ότι «δεν πρόκειται για μια ιστορία προδοσίας αλλά για ένα σύστημα διολίσθησης – προσαρμογής λόγω αβάσταχτων πιέσεων και τελικά μετάλλαξης».

Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, «εμείς που φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική για τη στάση μας το προηγούμενο διάστημα και κυρίως για όσα δεν κάναμε, καθώς φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Όμως, η συνέχιση της λιτότητας δεν επιτρέπει πολυτέλειες αποστράτευσης. Αρκετοί από αυτούς που αποχωρήσαμε συγκροτήσαμε την Πρωτοβουλία για τη Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, κάνουμε επαφές και συναντήσεις όπως η σημερινή σε όλη τη χώρα, στην προοπτική μιας πανελλαδικής συνδιάσκεψης που θα γίνει στην Αθήνα στα τέλη Γενάρη».

Ο Τάσος Κορωνάκης τόνισε παράλληλα ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις συγκρούσεις προκειμένου να βγει η χώρα από το καθοδικό σπιράλ της λιτότητας που επιβάλλουν οι χώρες του βορρά στις χώρες του νότου της Ευρωζώνης, αφού πλέον γνωρίζουμε ότι οι έννοιες Ευρωζώνη και αριστερή πολιτική είναι ασύνδετες. Πρέπει να προχωρήσουμε, με στόχο την ανασύνθεση και την ενότητα της αριστεράς και σε αυτήν την κατεύθυνση είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο και κοινή δράση με τη Λαϊκή Ενότητα, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις του χώρου».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Λάσκος τόνισε ότι «για το επόμενο διάστημα οι προσμονές δεν είναι καλές, αφού τα πράγματα επιδεινώνονται και το βασικό αφήγημα για ανάκαμψη το 2016 δεν βγαίνει. Η ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία δεν πάνε καλά, όπως και η γεωπολιτική κατάσταση, ενώ δεν βγαίνει και το πρόγραμμα που ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση. Η μεγάλη ματαίωση θα αναδεικνύεται όλο και περισσότερο. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να καταλήξουμε μια Βουλγαρία ή Ρουμανία και η κρίση να μετατραπεί σε μια καθημερινή κανονικότητα».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass