ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Κανένας συμβιβασμός στη μίζερη ζωή»

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 1:03

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε συγκέντρωση και νυκτερινή πορεία προχώρησε χθες το ΠΑΜΕ εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή του για μια σειρά νομοσχεδίων που ψηφίζονται στη Βουλή και που ουσιαστικά αποτελούν καθημερινά χτυπήματα στην καθημερινή ζωή της εργατικής- λαϊκής οικογένειας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του Συνδικάτου ΟΤΑ Ν. Λάρισας κ. Ζήση Γκαραλιάκο.

Ο κ. Γκαραλιάκος αναφέρθηκε στο νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων , στις ιδιωτικοποιήσεις και στα «κόκκινα δάνεια».

«Οι μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα και οι αυτοαπασχολούμενοι , τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ, δεν πρέπει να πιστέψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος, ότι η σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα γίνεται για λόγους δικαιοσύνης και για να βελτιωθεί η δική τους θέση. Γίνεται για το ακριβώς αντίθετο: Για να αυξηθεί η πίεση για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών τους και για διεύρυνση των προσωρινών και ελαστικών σχέσεων εργασίας. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην Υγεία, στην Πρόνοια και αλλού θα χειροτερεύσουν. Ενώ η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει εισόδημα και συντάξεις φτώχειας, ένα τμήμα, η εργατική αριστοκρατία που θα συμβάλλει στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, θα έχει υψηλούς μισθούς και προνόμια, όπως γίνεται και με τα στελέχη των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Η επίθεση στα εργασιακά – ασφαλιστικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα ισχυρό ταξικό πανεργατικό – παλλαϊκό κίνημα. Κανένα τμήμα εργαζομένων δεν μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ απαιτεί σήμερα απ’ όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Καταλήγοντας ο κ. Γκαραλιάκος ανέφερε ότι «τα καθημερινά χτυπήματα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας πληθαίνουν, με τους πλειστηριασμούς κατοικιών, το τσεκούρι στα επιδόματα θέρμανσης, τις συνεχείς περικοπές δικαιούχων-ανέργων-την κοροϊδία των απολυμένων των σουπερμάρκετ ΛΑΡΙΣΑ- και των ποσών των συνολικών επιδομάτων ανεργίας σε περίοδο εκτεταμένης ανεργίας.

Τα μέτρα που φέρνουν πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια, σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή»!

Αμέσως μετά, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν με πανό και συνθήματα σε νυχτερινή πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass