ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

«Γλίστρησαν» στο παγοδρόμιο

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 2:22

Στα δωρεάν παιχνίδια για τα παιδιά, με αφορμή την εορταστική περίοδο, αφορούσε η νέα αντιπαράθεση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων Ρένας Καραλαριώτου με τη δημοτική αρχή, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είναι γνωστό, η δημοτική αρχή, στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ενέταξε και τη λειτουργία παιχνιδιών για παιδιά στην Κεντρική πλατεία, χωρίς είσοδο (δωρεάν) με εξαίρεση το παγοδρόμιο στο οποίο υπάρχει αντίτιμο. Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων είχε εγκριθεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εξαίρεση τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ, οι σύμβουλοι της οποίας καταψήφισαν την εισήγηση.

Η χθεσινή συνεδρίαση λοιπόν, που κατά τα άλλα αφορούσε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, ξεκίνησε με την κ. Καραλαριώτου να ερωτά για τα δωρεάν παιχνίδια στην Κεντρική πλατεία. Σημειώνοντας καταρχήν ότι «η εικόνα της πλατείας έτσι όπως είναι διατεταγμένα τα παιχνίδια, δεν τιμά την εικόνα της πόλης». Για να ρωτήσει «με ποια διαδικασία επιλέχθηκε η εταιρία με τα παιχνίδια, αν ενημερώθηκαν αντίστοιχοι Λαρισαίοι επαγγελματίες για τη δωρεάν παραχώρηση όπως η εταιρία με το παγοδρόμιο, ποια είναι η εταιρία στην οποία έγινε η απευθείας ανάθεση και αν πρόκειται για την ίδια εταιρία που συμμετέχει στο Παζάρι της Λάρισας» υπενθυμίζοντας ακόμη ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 18.500 ευρώ.

Με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παν. Νταή να διευκρινίζει πως «τα παιχνίδια είναι δωρεάν για τα παιδιά και το έργο ανατέθηκε απευθείας σε μια από τις εταιρίες που συμμετέχουν στο Παζάρι και ειδικότερα σε αυτή με το λούνα παρκ. Είναι η μοναδική εταιρία που καταθέτει προσφορά στο Παζάρι, κίνηση της εταιρίας που εκτιμήθηκε και της αναθέσαμε τα παιχνίδια».

«Μας λέτε πως είναι εκβιασμός» ανταπάντησε η κ. Καραλαριώτου - προκαλώντας νέα αντίδραση από τον κ. Νταή - προσθέτοντας ότι «αγνοήθηκαν οι Λαρισαίοι επαγγελματίες να συμμετάσχουν και αυτοί, να βγάλουν ένα κομμάτι ψωμί που λέει ο λόγος και αυτό το καταγγέλλουμε».

«Εάν υπήρχαν αυτοί οι Λαρισαίοι» ανταπάντησε ο κ. Νταής «γιατί δεν εμφανίσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια;». Τον λόγο πήρε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Τζανακούλη Κων. Καλαμπαλίκης για να τονίσει πως «για το λούνα παρκ έρχονταν 3 – 4 εταιρίες με χαμηλότερο τίμημα. Μη λέγονται ανακρίβειες, μην παρακαλάμε και την κυρία με το παγοδρόμιο» κάνοντας ονομαστική αναφορά.

«Η αισθητική είναι άλλο θέμα αλλά εσείς το ψηφίσατε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο εκτός από εμάς» παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Π. Κρίκης προσθέτοντας ότι «είπατε ότι είναι δωρεάν παιχνίδια αλλά έχει αναρτηθεί τιμοκατάλογος».

«Το παγοδρόμιο είναι με αντίτιμο, τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι δωρεάν το λέει και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ψηφίσαμε» διευκρίνισε ο κ. Νταής. Η αντιπαράθεση, με τοποθετήσεις, μεταξύ συμβούλων της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης συνεχίσθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να παρεμβαίνει σημειώνοντας ότι «ο χρόνος δεν το επέτρεπε και αναγκαστικά θα πηγαίναμε σε απευθείας ανάθεση.

Είναι το καθεστώς τέτοιο που οι απευθείας αναθέσεις στον Δήμο Λαρισαίων, υπήρχαν, υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Με χαρά είδα στο προηγούμενο συμβούλιο να ψηφίζεται η απόφαση για τα δωρεάν παιχνίδια στα παιδιά. Σήμερα κάποιοι επιχειρούν να διακηρύξουν τη θέση τους με καταγγελίες στην κοινωνία. Όλοι μας θα κριθούμε. Φέραμε ένα πρόγραμμα εορτών που δεν υπήρξε ποτέ στον Δήμο Λαρισαίων, είναι μια δωρεάν προσφορά στους πολίτες και τα παιδιά και αυτό είναι που ενοχλεί» κατέληξε ο δήμαρχος. Με την κ. Καραλαριώτου να παρεμβαίνει εκ νέου, σημειώνοντας πως, δεν μπορεί η δημοτική αρχή να δικαιολογείται με πρακτικές του παρελθόντος για το θέμα των απευθείας αναθέσεων.

ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ

Με την έναρξη της συνεδρίασης, η δημοτική αρχή επικρίθηκε από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αφορμή το αίτημα να ενταχθούν προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης 16 θέματα, όταν 19 ήταν συνολικά τα θέματα της ημερήσιας.

Από τη δημοτική αρχή επισημάνθηκε πως «δεν πρόκειται για κακό προγραμματισμό αλλά για υπηρεσιακά θέματα που πρέπει να συζητηθούν με αφορμή και το γεγονός ότι η χθεσινή, θα ήταν η τελευταία συνεδρίαση του έτους».

Στην αντιπρόταση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχου να γίνει και επόμενη συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα, η πλειοψηφία συμφώνησε να ενταχθούν τελικά τα θέματα με τη δημοτική αρχή να κάνει αποδεκτές τις παρατηρήσεις για μη κατάθεση σειράς θεμάτων εκτός ημερήσιας, που εκτός των άλλων δεν δίνουν τη δυνατότητα στους συμβούλους να έχουν ενημερωθεί έγκαιρα.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δίμηνη παράταση στην ολοκλήρωση του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης τμήματος του ιστορικού κέντρου της Λάρισας. Η παράταση κρίθηκε αναγκαία αφού το περασμένο καλοκαίρι, λόγω των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, «πάγωσε» η χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το έργο αυτές τις ημέρες σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, ολοκλήρωση που παρατείνεται πλέον για τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass