ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ Β. ΝΙΤΣΙΑΚΟΥ «ΠΕΚΛΑΡΙ»

Πηγή έμπνευσης της νέας οικονομίας ο κοινοτισμός

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 16:32

 

Το βιβλίο του καθηγητή Κοινωνικής Λαογραφίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Βασίλη Νιτσιάκου με τον τίτλο «Πεκλάρι – Κοινωνική οικονομία μικρής κλίμακας», παρουσιάστηκε χθές το βράδυ στη Λάρισα.

Επρόκειτο για μία εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Κοινωνιολόγων Λάρισας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων, η αντιδημαρχία Νεολαίας – Παιδείας του δήμου Λαρισαίων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Ο συγγραφέας αναδεικνύει τα έργα και τις ημέρες μιας κοινότητας – το Πεκλάρι του τίτλου - που μέχρι πρόσφατα, τη δεκαετία του ’70, κατάφερε να είναι αυτάρκης, σε μία διαρκή σχέση με το περιβάλλον της, παράγοντας μια οικονομία βιωματικής αειφορίας και ένα σύστημα κοινοτικού εξισωτισμού, που δεν αποτελούσαν μια εξαίρεση, αλλά μια κοινή συνθήκη για εκατοντάδες χωριά της πατρίδας μας που επιβίωσαν επί αιώνες.

Εκείνο που πραγματεύεται ο Βασίλης Νιτσιάκος είναι οι απαντήσεις που δίνει το παράδειγμα τέτοιων κοινοτήτων της ελληνικής επαρχίας στα μείζονα, οικονομικά και όχι μόνο προβλήματα της σημερινής συγκυρίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Λάρισας Αλέξανδρος Μπατζιανούλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Νίκος Πουτσιάκας.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass