Μνημόσυνο για το ιεροψάλτη της Μητρόπολης Κώστα Σαίτη

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2015 16:28

 

Αύριο Σάββατο 19 Δεκεμβρίου το πρωί θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης το μνημόσυνο του μακαρία τη λήξει γενομένου Αναγνώστου και Ιεροψάλτου Κωνσταντίνου Σαΐτη, επί τη συμπληρώσει τεσσαράκοντα ημερών από την προς Κύριον εκδημίας του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης «ο μεταστάς υπήρξε ένας σπουδαίος νέος με λαμπρές σπουδές, κάτοχος πολλών πτυχίων , μεταπτυχιακών διπλωμάτων και ξένων γλωσσών και ως υποψήφιος Διδάκτωρ της Μουσικολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. προχωρούσε στην έρευνα και στην ιερά επιστήμη με μεγάλη σπουδή και με την κατά Θεόν επιτυχία. Υπήρξε όμως και άξιος, στενός συνεργάτης τόσο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.Ιγνατίου, όσο και της Ιεράς Μητροπόλεως, ικανό μέλος του γραφείου Νεότητος της τοπικής Εκκλησίας και σπουδαίος ραδιοπαραγωγός της Εκκλησιαστικής Ραδιοφωνίας, στην οποία με προθυμία και ζήλο παρουσίαζε πρωτότυπα και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θέματα στους ακροατές της Εκκλησίας. Διακρίθηκε δε ως άριστος Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού και γνήσιος μαθητής του μεγάλου Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου Κυριαζή Δασκαλούδη, κοντά στον οποίο έψαλε από της παιδικής του ηλικίας. Με την βοήθεια και την στήριξη των ευσεβών γονέων του, των πνευματικών πατέρων του, των καθηγητών και των διδασκάλων του, ανεδείχθη ένας λαμπρός επιστήμονας, αλλά και ένας ευλογημένος νέος της Εκκλησίας, κοσμούμενος με σπάνιο ήθος και πολλά χαρίσματα, τα οποία καλλιέργησε προς δόξαν Θεού. Από της νεότητός του δίδαξε σε σχολεία πολλά, σε ΙΕΚ, σε μουσικές σχολές και σε σχολές βυζαντινής Μουσικής, σε συνέδρια και ημερίδες και παντού, όπου κι αν διήλθε άφηνε το άρωμα της πνευματικής και ακαδημαϊκής εργασίας και διακονίας του. Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου καταθέτει την ευγνωμοσύνη της προς τον απελθόντα δεινό και εμβριθή Θεολόγο, Ιεροψάλτη και Διδάσκαλο Κωνσταντίνο Σαΐτη και προσεύχεται ενθέρμως για την προς τον Κύριον ανάπαυσή του!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass