ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΙ ΤΗ «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Σκληρή κριτική για τον προϋπολογισμό

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 19:55
Ο κ. Γ. Μανώλης Ο κ. Γ. Μανώλης

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σκληρή κριτική ασκεί σήμερα με επιστολή του στην «Ε» στη δημοτική αρχή του Δήμου Τεμπών ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας «Νέα Δύναμη» κ. Γιώργος Μανώλης. Η παρέμβαση του κ. Μανώλη έχει να κάνει με τον προϋπολογισμό του Δήμου Τεμπών για το 2016 ο οποίος ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Τον χαρακτηρίζει «προϋπολογισμό μεγέθους πρώην «Καποδιστριακού» Δήμου, ίσα ίσα για να λειτουργούμε», και «προϋπολογισμό στα αυστηρά πλαίσια που ορίζει το παρατηρητήριο ενώ η δημοτική πλειοψηφία βρέθηκε σε δυσχερή θέση, δεν έπεισε, απέδωσε την κατάντια του δήμου μας στις «δύσκολες συγκυρίες» και τις κυβερνητικές επιλογές, λες και η ίδια είναι άμοιρη των ευθυνών της. Πώς να πείσει άλλωστε;»

Επίσης στην παρέμβασή του ο κ. Μανώλης σήμερα στην «Ε» για τον προϋπολογισμό του Δήμου Τεμπών θεωρεί ότι αυτός είναι συνταγμένος με τόση προχειρότητα που σε στήλη των εξόδων προβλέπεται πίστωση για ανύπαρκτα έξοδα, στα δε έσοδα οφειλές από αμνημονεύτων ετών που ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν. Έναν προϋπολογισμό που διεκδικείται από απλήρωτους προμηθευτές, εργολάβους και τελευταία από εργαζόμενους στις αίθουσες των δικαστηρίων, χωρίς να αποτυπώνεται η πραγματική εικόνα των οφειλόμενων.

Και ο επικεφαλής της «Νέας Δύναμης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών συνεχίζει σημειώνοντας: «Έναν προϋπολογισμό χωρίς προοπτική, χωρίς ελπίδα και αυτό γιατί απουσιάζουν έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών μας, την ασφάλεια των παιδιών μας, την πολεοδομική ανάπτυξη του δήμου μας, την υγεία μας. Για έργα όπως η πιστοποίηση ασφάλειας σχολικών κτιρίων και η πιστοποίηση λειτουργίας των παιδικών χαρών δεν προβλέπεται ούτε 1 ευρώ. Το αγροτικό και οδικό δίκτυο ορεινό και πεδινό παραμένει ασυντήρητο και επικίνδυνο, κάποιες μικροσυντηρήσεις, που προβλέπονται είναι «σταγόνα στον ωκεανό». Στην υπηρεσία του ηλεκτροφωτισμού αν και πέρυσι η πλειοψηφούσα δημοτική αρχή ψήφισε αύξηση των τελών, πολλές γειτονιές βρίσκονται στο σκοτάδι. Για μελέτες εφαρμογής Γ.Π.Σ. και μελέτες ΣΜΠΕ, παρεμβάσεις που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στον Δήμο Τεμπών, θα προσελκύσουν επενδύσεις, θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας, προβλέπεται το ιλιγγιώδες ποσό των 3.000,00 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην παράταξη «Νέα Δύναμη» δηλώσαμε ότι καταψηφίζουμε αυτόν τον προϋπολογισμό γιατί στον Δήμο μας αρμόζει άλλος προϋπολογισμός, άλλη διαχείριση και στους δημότες μας σίγουρα μία άλλη πολιτική. Άλλωστε οι περισσότεροι απογοητευμένοι από την κεντρική εξουσία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας μην τους απογοητεύσουμε κι εμείς. Ας αγωνιστούμε με σθένος όλοι μαζί. Αν η πλειοψηφία νιώθει υπερήφανη, δικαίωμά της, τους ευχόμαστε καληνύχτα και καλά όνειρα. Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία σε όλους τους συνδημότες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass