ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Πού» και «πώς» ψηφίζουν

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2015 19:56 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Δεκ 2015 19:59

«Πού» και «πώς» θα ψηφίσουν σήμερα στον Νομό Λάρισας όσοι προσέλθουν στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, υπενθυμίζονται ακολούθως:

Στον Νομό Λάρισας έχουν στηθεί συνολικά 37 κάλπες εκ των οποίων οι 12 στην πόλη της Λάρισας, με τις εκλογές να διεξάγονται αυτή τη φορά στο «Διβάνη» Παλλάς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε η ΝΔ για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής ο καθένας ψηφίζει σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο αν κάποιος δεν ψηφίσει την πρώτη Κυριακή δεν έχει δικαίωμα να πάει να ψηφίσει τη δεύτερη, εφόσον υπάρξει.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο). Ενώ το αντίτιμο συμμετοχής ως γνωστόν, ανέρχεται στα 3 ευρώ.

 Επίσης σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου,

ο ψηφοφόρος ψηφίζει στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Τα εκλογικά κέντρα για τον Νομό Λάρισας είναι τα ακόλουθα:

- Στον Δήμο Λαρισαίων κάλπες θα στηθούν στο «Διβάνη» Παλλάς, καθώς και στα διδακτήρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γιάννουλης και του Γυμνασίου Κοιλάδας για τους ψηφοφόρους των δύο αυτών δημοτικών διαμερισμάτων.

- Στον Δήμο Αγιάς οι κάλπες θα στηθούν στα ΚΕΠ της Αγιάς, της Βελίκας (για το δημοτικό διαμέρισμα Μελιβοίας) και του Ομολίου.

- Στην Ελασσόνα κάλπες θα λειτουργήσουν: Στο κτίριο ΚΕΔΕ της Ελασσόνας, στο Πνευματικό Κέντρο της Κρανιάς (για το δ.δ. Αντιχασίων), στα πρώην Δημαρχεία του Λιβαδίου, της Καλλιθέας (δ.δ. Ολύμπου), Βλαχογιαννίου (δ.δ. Ποταμιάς), Σαρανταπόρου (στο Χάνι Χατζηγώγου) και στο πρώην κοινοτικό κατάστημα της Βερδικούσας.

- Στον Δήμο Κιλελέρ οι εκλογείς θα ψηφίσουν στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας και το πρώην Δημαρχείο του Πλατυκάμπου.

- Στον Δήμο Τεμπών οι κάλπες θα ανοίξουν στο πρώην δημαρχείο του Πυργετού (για τους ψηφοφόρους του Κάτω Ολύμπου) και στις αίθουσες των δημοτικών συμβουλίων Συκουρίου και Μακρυχωρίου.

- Στον Δήμο Τυρνάβου οι εκλογείς θα ασκήσουν το δικαίωμά τους ψηφίζοντας στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.

- Τέλος στο ΚΑΠΗ των Φαρσάλων θα στηθούν οι κάλπες για τον Δήμο Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass