ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΣΕ ΤΥΡΝΑΒΟ, ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Στέρεψε ο Τιταρήσιος, στις κολυμβήθρες ο αγιασμός

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2016 0:24
 Φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν θα γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια στον Τιταρήσιο, ο οποίος δεν έχει νερό Φέτος η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν θα γίνει όπως τα προηγούμενα χρόνια στον Τιταρήσιο, ο οποίος δεν έχει νερό

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Η ανομβρία του φθινοπώρου είχε ως αποτέλεσμα φέτος ο Τιταρήσιος ποταμός, στο ύψος του Τυρνάβου να μην έχει νερό, ο καθαγιασμός των υδάτων, αύριο Θεοφάνια να γίνει στις κολυμβήθρες των ενοριακών ναών της πόλης και του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου.

Στις 10.30 το πρωί θα γίνει η η έναρξη του αγιασμού των υδάτων με την παρουσία των πολιτικών, στρατιωτικών αστυνομικών αρχών και του λαού της πόλης. Στη συνέχεια θα ψαλεί το απολυτίκιο των Θεοφανίων.

Τα προηγούμενα χρόνια, μετά το τέλος του αγιασμού των υδάτων στους ιερούς ναούς του Τυρνάβου με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου κλήρος και λαός σε πομπή πήγαιναν στην πετρόκτιστη παραδοσιακή γέφυρα του Τυρνάβου όπου ο αρχιερατικός επίτροπος περιοχής Τυρνάβου αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός έριχνε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του ποταμού. Με τη ρίψη του σταυρού έπεφταν στο ποτάμι νεαροί οι οποίοι έπιαναν τον σταυρό και είχαν την ευλογία του. Φέτος αυτή η εικόνα δεν θα υπάρξει λόγω της ανομβρίας.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Παρουσία του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, θα γίνει και στον Πλαταμώνα ο καθαγιασμός των υδάτων, αύριο Τετάρτη 6 Ιανουαρίου, γιορτή των Θεοφανίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξέδωσε η Μητρόπολη, οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν ως εξής: Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016: 7 π.μ. -10 π.μ. Όρθρος – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

Στις 10 π.μ. - 11:30π.μ. Μέγας αγιασμός και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο λιμάνι, προεξάρχοντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass