ΤΟΝΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Αυστηρότερος ο ν. Κατσέλη για τα χρεωμένα νοικοκυριά

* «Εγχειρίδιο εκκαθάρισης ελευθέρων επαγγελματιών - δικηγόρων» χαρακτήρισε το νέο ασφαλιστικό ο πρόεδρος του ΔΣΛ Δημ. Κατσαρός

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2016 21:37 | Τελευταία ενημέρωση: 08 Ιαν 2016 21:45

«Ο νόμος Κατσέλη, έτσι όπως τροποποιήθηκε έγινε πιο αυστηρός» σε βάρος των δανειοληπτών, τονίσθηκε χθες σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας, με θέμα «ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και μία πρώτη προσέγγιση στις νέες τροποποιήσεις του νόμου 3869/2010».

Η ημερίδα, που έγινε παρουσία δεκάδων δικηγόρων χθες το απόγευμα στο Δικηγορικό Μέγαρο, άνοιξε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Δημήτρης Κατσαρός ασκώντας έντονη κριτική στο νέο ασφαλιστικό.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κατσαρός «δεν είναι μόνον η εφαρμογή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η οποία μόλις άρχισε και αναμένεται να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα στην ήδη επιβαρυμένη Δικαιοσύνη. Η πρόταση της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας, αποτελεί κυριολεκτικά θρυαλλίδα στα θεμέλια της μεσαίας τάξης στη χώρα μας.

Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και πυροδοτεί ήδη γενικευμένες αντιδράσεις. Θα συγκλονίσει με πρωτοφανή ένταση, τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας. Διαφορετικά δεν γίνεται. Απειλεί με εξόντωση το σύνολο των δικηγόρων. Δεν βλάπτει κάπως η περισσότερο κάποιους. Τους εξαφανίζει όλους. Το νομοσχέδιο αυτό, θα μπορούσε να αποτελέσει και να ονομασθεί «εγχειρίδιο εκκαθάρισης ελευθέρων επαγγελματιών-δικηγόρων» κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΣΛ.

Το θέμα της ημερίδας ανέπτυξε ο συγγραφέας και λέκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιάκωβος Βενιέρης, κάνοντας αναλυτική αναφορά στα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν για τους δανειολήπτες, οι τροποποιήσεις του ν. 3869/10 (γνωστότερος και ως νόμος Κατσέλη) διευκρινίζοντας ότι η πρώτη κατοικία προστατεύεται έως το τέλος του 2018.

Για να διευκρινίσει, μιλώντας στην «Ε», ότι δυο είναι οι σημαντικές μεταβολές που καθιερώνουν οι νέες τροποποιήσεις. Η πρώτη αφορά στη διαδικασία κατάθεσης της αίτησης, όπου ο νόμος γίνεται πιο απαιτητικός καθώς ο ενδιαφερόμενος δανειολήπτης θα πρέπει να καταθέσει πολλά έγγραφα αφού σε διαφορετική περίπτωση η αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο. Με τη διευκρίνιση ότι κάποια από τα απαιτούμενα έγγραφα ο δανειολήπτης θα πρέπει να τα ζητήσει από τον αντίδικο που δεν είναι άλλος από την Τράπεζα.

Η δεύτερη σημαντική μεταβολή, όπως σημείωσε ο κ. Βενιέρης αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς αυστηροποιήθηκαν οι προϋποθέσεις διάσωσης με αφορμή και το γεγονός ότι έχουν τεθεί εισοδηματικά κριτήρια. Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης τα υπερβαίνει τότε ανοίγει ο δρόμος της εκποίησης της πρώτης κατοικίας και όχι της διάσωσης. Για να προσθέσει πως παράλληλα έχουν αυστηροποιηθεί και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο έτσι όπως αυτός τροποποιήθηκε.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass