ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε»

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2016 21:40

Πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας πραγματοποίησαν χθες δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μιλώντας αρχικά στους συγκεντρωμένους, ο πρόεδρος του ΕΚΛ, Τάσος Τσιαπλές, τόνισε ότι «η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Απαντάμε στον αντι-ασφαλιστικό όλεθρο με μεγάλη απεργία τη μέρα που θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο. Ο λαϊκός ξεσηκωμός είναι το μόνο όπλο που μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΕΚΛ ανέφερε ότι «η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην Κοινωνική Ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με καταστάσεις που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Η επίθεση που δεχόμαστε δεν φέρνει απλώς κάποια νέα αντι- ασφαλιστικά μέτρα αλλά συνολικά την ταφόπλακα των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, τη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης είχε απομείνει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να κάνει τη βρώμικη δουλειά που δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ο κ. Τσιαπλές κατήγγειλε παράλληλα τη στάση της αστυνομίας και της κυβέρνησης με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το πρωί στην Αθήνα, όπου τα ΜΑΤ χτύπησαν μέλη του ΠΑΜΕ και συνταξιούχους. Επισημαίνεται ότι στη συγκέντρωση έλαβε μέρος και ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης.

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας, καλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην επικείμενη γενική απεργία για το ασφαλιστικό.

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass