ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΣΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

«Μην ξύνεστε κ. Βαγενά στην γκλίτσα του τσοπάνη»

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2016 0:32

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για τα κτηνοτροφικά ζητήματα μεταξύ Θανάση Νασίκα και Άννας Βαγενά μετά την επίσκεψη κτηνοτρόφων του Δήμου Τυρνάβου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με αφορμή τη φωτογραφία της ομάδας κτηνοτρόφων με την κ. Άννα Βαγενα στο περιθώριο αυτής.

Έτσι, μετά την απάντηση της κ. Βαγένα στον κ. Νασίκα χθες στη στήλη «Ψιθυριστά» της «Ε» ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής και πρώην δήμαρχος Τυρνάβου επανέρχεται δριμύτερος και με αναφορές στο παρελθόν.

Ετσι με χθεσινή του δήλωση στην «Ε» και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο δε αναφέρει ότι κάποιοι παραπληροφόρησαν τη βουλευτή και την εξέθεσαν. Σημειώνει σε ό,τι αφορά στο πρόσωπό του η βιομηχανία γάλακτος «Όλυμπος» πωλήθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ και με ψηφοφορία των μελών της στην οποία εκείνος προσωπικά ήταν υπέρ του Όχι. Ο κ. Νασίκας επίσης σημειώνει ότι όταν έκλεισε η Ένωση και το τυροκομείο «Τέμπη» και όχι το «Όλυμπος» εκείνος δεν ήταν πλέον στη διοίκηση της ΕΑΣ από αρκετά χρόνια πριν.

Δεν πήρε καμία θέση από το κόμμα του (Ν.Δ.) και μάλλον κυνηγήθηκε αρκετά ως «μη υπάκουος».

Και ο κ. Νασίκας συνεχίζει προς την κ. Βαγενά: «Γεωργοκτηνοτρόφος ήμουν και τότε, το ίδιο είμαι και τώρα δουλεύοντας 365 ημέρες το χρόνο. Τα περί συνειδήσεων σε Τέμπη, Βιοκαρπέτ, Μικροθήβες δεν το πολυκατάλαβα. Ίσως με βοηθήσει σ΄ αυτό ο συνάδελφός σας βουλευτής κ. Ν. Παπαδόπουλος ο οποίος ήταν πάντα μαζί μου ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Σε ό,τι αφορά στη φωτογραφία με τον κ. Χατζηγάκη, εάν ζηλέψατε κ. Βαγενά τη δόξα του, πολύ ευχαρίστως να σας πάρω μαζί μου στα μπλόκα με το ίδιο τρακτέρ, αυτό έχω ακόμα. Αυτά κέρδισα. Ίσως βέβαια σας φέρει γούρι και γίνετε και εσείς υπουργός όπως ο κ. Χατζηγάκης».

Επίσης ο κ. Θανάσης Νασίκας κάνει αναφορά για τη μομφή ότι εκμεταλλεύτηκε την Ένωση για να εκλεγεί δήμαρχος Τυρνάβου όπου σημειώνει ότι δήμαρχος έγινε εξ αιτίας των αγώνων στα μπλόκα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους και συνεχίζει: «θα έπρεπε οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι φωτογραφήθηκαν με σας κ. Βαγενά να σας είχαν ενημερώσει πως ποτέ δεν πρέπει να ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη. Ο αγροτοκτηνοτρόφος Θανάσης Νασίκας και χιλιάδες άλλοι αγρότες και κτηνοτρόφους που θα μας βρείτε μπροστά σας στα μπλόκα σας ρωτούν:

1. Θα ψηφίσετε ή όχι υπέρ της φορολόγησης και της προκαταβολής φόρου σε λίγες μέρες για αγρότες και κτηνοτρόφους;

2. Θα ψηφίσετε ή όχι την αύξηση της εισφοράς υπέρ ΟΓΑ ή ΙΚΑ των γεωργοκτηνοτρόφων;

3. Σήμερα οι κτηνοτρόφοι πωλούν το αρνί 4,20 ευρώ το κιλό (πριν 30 χρόνια το πωλούσαν 1.700 δραχμές), τι μέτρα θα πάρετε για να κοιμόμαστε ήσυχοι;

4. Θα μειώσετε τον Φ.Π.Α στα αγροεφόδια που είναι στο 23%, σχεδόν διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρώπης;

5. Επίσης θα κάνετε κάτι γενικότερα για τη μείωση του κόστους παραγωγής στα γεωργικά και κτηνοτροφικά εφόδια;».

Και ο κ. Νασίκας καταλήγει στη δήλωσή του στην «Ε»: «Τέλος κ. Βαγενά, παρότι σας συμπαθώ ιδιαιτέρως (κάποτε, πριν πολλά χρόνια περάσαμε ωραία μια Καθαροδευτέρα στον Τύρναβο, εγώ, εσείς και ο Λουκιανός) δεν ξέρω αν οι κτηνοτρόφοι πλέον πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι, αλλά ένα είναι σίγουρο ότι δεν κοιμούνται όρθιοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass