ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ - ΑΠΟ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Σε 30 δήμους το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2016 2:19

 

Από την 1η Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα αιτήσεων για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν περί τα 42.000 νοικοκυριά ή 85.000 πολίτες. Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 17 επιπλέον δήμοι, συνολικά δηλαδή σε 30 δήμους και οι δαπάνες από 30 εκ. ευρώ αυξάνονται στα 80 εκ. ευρώ. Η επιλογή των δήμων θα γίνει με βάση τον πληθυσμό των περιφερειών. Σε δεύτερη φάση, το πρόγραμμα θα δώσει σημασία στα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας ανά περιοχή, ώστε σε κάθε Περιφέρεια να επιλεχθούν οι φτωχότεροι των Δήμων. Για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, μέχρι την 1η Απριλίου που ξεκινούν οι αιτήσεις, θα έχει γίνει επίσης η κατάλληλη επιμόρφωση σε δήμους και ΚΕΠ. Τα ΚΕΠ θα έχουν ως αρμοδιότητα να βοηθούν τους πολίτες να εισάγουν την αίτηση και οι δήμοι να διασταυρώνουν τα στοιχεία τους. Στην τελευταία φάση της διαδικασίας προβλέπεται, εκτός από την έγκριση της αίτησης, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρώτον, να έρχονται σε επαφή με το κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, και δεύτερον να επωφεληθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε επιπλέον μέτρα στήριξης, όπως για παράδειγμα είναι το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

Από το 2017 το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πρόκειται να επεκταθεί σε όλη τη χώρα με βασικό στόχο την «επανασύνδεση» των φτωχότερων με την κοινωνία και την αγορά εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass