ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΚΙΣ

Ανοίγει… δρόμος για τον περιπατητικό τουρισμό

* "Ανεκμετάλλευτος θησαυρός για τον νομό Λάρισας που διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει"…

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:29
Από την ενημερωτική εκδήλωση του Δικτύου τουριστικών επιχειρήσεων Ολύμπου - Κισσάβου στο Επιμελητήριο Από την ενημερωτική εκδήλωση του Δικτύου τουριστικών επιχειρήσεων Ολύμπου - Κισσάβου στο Επιμελητήριο

 

Συνάντηση εργασίας, με σκοπό την ενημέρωση όλων των ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα EuroRural Tourism (ERT) διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα το "ΔΙΚΤΥΟ Τουριστικών Επιχειρήσεων περιοχής Ολύμπου και Κισσάβου (ΟΛ.ΚΙΣ.).

Στη συνάντηση, που διεξήχθη στο Επιμελητήριο Λάρισας ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Δικτύου ΟΛ.ΚΙΣ. Νίκος Ντάγκας, η συντονίστρια του προγράμματος Αθηνά Χαρταλάμη και ο εμπειρογνώμονας του προγράμματος Vincent Fontvielle. Ο κ. Fontvielle, είναι tour operator, με εξειδίκευση στον τουρισμό περιπέτειας - πεζοπορίας, με έδρα τα Πυρηναία στη Γαλλία και η γκάμα πελατών του αναπτύσσεται σε 70 χώρες.

Όπως ειπώθηκε το EuroRural Tourism (ERT), αντιπροσωπεύει μια νέα φιλοσοφία, αυτή του συμμετοχικού τουρισμού, που αφορά αγροτικές περιοχές μακριά από τις βασικές ροές της τουριστικής κίνησης και η οποία δίνει στον τουρίστα την δυνατότητα αναζήτησης της αυθεντικότητας και της πρωτοτυπίας σε άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία μέσα από δράσεις και δραστηριότητες. "Να διευκρινιστεί ότι το EuroRural Tourism, κάνει μία πρόταση ανάπτυξης, μιας μορφής τουρισμού που πιστεύει ότι μας αντιπροσωπεύει, δεν σημαίνει ωστόσο ότι αποκλείει ή ότι περιορίζει την ανάπτυξη άλλων μορφών τουρισμού που μπορούμε να αναδείξουμε τόνισε ο κ. Ντάγκας.

Ο κ. Vincent Fontvielle έμεινε στην περιοχή μας τρεις ημέρες και ξεναγήθηκε από τα μέλη του Δικτύου ΟΛ.ΚΙΣ στην περιοχή του Κισσάβου, του Ολύμπου και στην παραλιακή ζώνη του νομού. Παρά τη σύντομη παρουσία του στην περιοχή μας ερωτηθείς αν η περιοχή μας μπορεί (από πλευράς υποδομών) και αν αξίζει (από οικονομικής πλευράς) να ασχοληθούμε με το εγχείρημα του πεζοπορικού τουρισμού, η απάντησή του ήταν άμεση και ξεκάθαρη θετική. Επειδή η περιοχή διαθέτει όλα εκείνα που απαιτούνται για τον πεζοπορικό τουρισμό : όμορφη περιοχή, μεγάλη εναλλαγή τοπίου (βουνά - θάλασσα), το μυθικό βουνό Όλυμπος και τα προϊόντα του, το Δέλτα του Πηνειού, μεγάλο αριθμό μονοπατιών κ.α. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η βάση, είναι τα καταλύματα (η παραλιακή ζώνη διαθέτει πολλά και ικανοποιητικά και όχι μόνο η παραλιακή ζώνη), η γαστρονομία πολύ σημαντικό γι' αυτό του είδους του τουρισμού, είναι πολύ καλή. Επίσης πολύ σημαντικό είναι η υποδοχή και η φιλοξενία, σε κάθε κατάλυμα, πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος οποίος να μπορεί να δώσει πληροφορίες για το που θα φάει, τι αξίζει να δει, πως θα μετακινηθεί ο τουρίστας.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δυσκολίες του εγχειρήματος. Επικεντρώθηκε στη γλώσσα. Επισήμανε ότι τα ελληνικά είναι μία δύσκολη γλώσσα που δεν μπορεί εύκολα να τη μάθει κάποιος και αυτό δημιουργεί δυσκολίες στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει πάντα συνοδός που να γνωρίζει τουλάχιστον αγγλικά, τα φυλλάδια, οι χάρτες, οι πινακίδες πρέπει όλα να είναι στα αγγλικά και αν είναι δυνατό και στα γαλλικά. Ένα άλλο πρόβλημα που επισήμανε είναι η διαχείριση του χρόνου από του έλληνες (το πρόγραμμα, οι καθυστερήσεις). Τέλος είπε ότι αυτό δεν είναι εύκολο εγχείρημα και θα απαιτήσει δουλειά από όσους εμπλακούν, τονίζοντας ότι μέσα στους εμπλεκόμενους πρέπει να είναι και οι φορείς.

Σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι ο τουρισμός περιπέτειας - πεζοπορικός, μπορεί να αρχίσει να υλοποιείται άμεσα αν μπορούν να υπάρχουν συνοδοί και μάλιστα υπογράμμισε ότι ο τουρισμός περιπέτειας διενεργείται καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κλείνοντας έδειξε διάθεση συνεργασίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η ΟΛ.ΚΙΣ. για ακόμη μία φορά απηύθυνε πρόταση – πρόσκληση συνεργασίας σε όλο τον επιχειρηματικό – ιδιωτικό τομέα αλλά και στους φορείς που εμπλέκονται με τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να συνθέσουν την προοπτική ενός τουριστικού φορέα διαχείρισης σε ευρεία βάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass