ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΥΠ. ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Κάθε τρίμηνο θα πληρώνει ο ΟΠΑΠ το τέλος

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:29

Υπογράφηκε χθες από τον Υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. Υπ. Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η απόφαση που αφορά στην απόδοση του τέλους (0,05 ευρώ ανά στήλη) στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ. Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, με την απόφαση αυτή:

1) Ορίζεται ο χρόνος απόδοσης στους τρεις μήνες, από τον ένα μήνα που ίσχυε μέχρι σήμερα.

2) Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που είχαν προκύψει από τη μηνιαία απόδοση του τέλους.

3) Η απόφαση εναρμονίζεται με τη φορολογική υποχρέωση απόδοσης των ακαθάριστων εσόδων από τυχερά παίγνια (Gross Gaming Revenue).

Η εφαρμογή του τέλους των πέντε λεπτών ανά στήλη, που με βάση τον νόμο έπρεπε να αρχίσει να εισπράττεται από 1η Ιανουαρίου, καθυστέρησε εξαιτίας τεχνικών και άλλων προβλημάτων. Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αλλά και οι πράκτορες υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή πως το πρόσθετο τέλος δεν θα φέρει τα έσοδα που έχουν προϋπολογίσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καθώς θα επηρεάσει αρνητικά τη συμπεριφορά των παικτών. Ειδικά οι πράκτορες παρουσίασαν στο υπουργείο και μελέτη της εταιρείας συμβούλων PwC για τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του. Αλλά και η τρόικα θεωρεί πως το μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Το θέμα είχε συζητηθεί στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Η χθεσινή απόφαση του κ. Τσακαλώτου δίνει το περιθώριο για περαιτέρω συζητήσεις, ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή φόρμουλα, όπως και φέρεται να συμφώνησαν οι δύο πλευρές στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass