ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ασφαλιστικό - φορολογικό "καίνε" τους θερμοϋδραυλικούς

* "Ναι" υπό προϋποθέσεις για τα POS, υποχρεωτική η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2016 0:29

 

Σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το σύλλογο αλλά και ευρύτερα κλαδικά θέματα συζήτησαν κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσή τους τα μέλη του Συλλόγου Θερμοϋδραυλικών ν. Λάρισας. Όπως ενημέρωσε τα μέλη ο πρόεδρος του συλλόγου Κων. Σαγώνας, σύμφωνα με το ν. 3844/2010 (άρθρο 24) και το Π.Δ. υπ’ αρ. 112/2012 η ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης καθίσταται πλέον υποχρεωτική για το επάγγελμα του Θερμοϋδραλικού. Εντός των ημερών πρόκειται να ολοκληρωθεί η κατάρτιση των συμβάσεων, ώστε όλα τα μέλη του συλλόγου να την υπογράψουν και να είναι καλυμμένοι έναντι του νόμου και των υποχρεώσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνέλευση έγινε και για το σχεδιασμό του ΥΠΟΙΚ να καταστήσει υποχρεωτικές τις συναλλαγές με κάρτες στους επαγγελματίες, με τον προβληματισμό να είναι έντονος τόσο για το θέμα των υψηλών προμηθειών των τραπεζικών προϊόντων και συναλλαγών, όσο και για την έλλειψη εξορθολογισμού του κανονιστικού πλαισίου της χρήσης του πλαστικού χρήματος. Όπως επισημάνθηκε, ο σύλλογος είναι σύμφωνος να βοηθήσει στη διακίνηση του πλαστικού χρήματος με την προμήθεια τερματικών μηχανημάτων POS αλλά να υπάρξει επιδότηση και οι συναλλαγές να μην επιβαρύνονται με τις σημερινές χρεώσεις.

Συζήτηση έγινε τόσο για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις επερχόμενες αλλαγές υπολογισμού των εισφορών προς το ασφαλιστικό τους ταμείο κάνοντας λόγο για "αποδόμηση ενός ολοκλήρου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης" όσο και για τα κυοφορούμενα φορολογικά μέτρα. Όπως τονίστηκε από τα μέλη της διοίκησης, προβλέπονται νέες επιβαρύνσεις καθώς σχεδιάζεται φορολόγηση με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς αφορολόγητο όμως και χωρίς να προστίθενται τα εισοδήματα από μισθούς - συντάξεις με τυχόν εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα. Με τον τρόπο αυτόν, τα πρώτα 25.000 ευρώ εισοδήματος θα φορολογούνται με συντελεστή 22% αντί για 33% αλλά από τα 42.000 ευρώ και πάνω οι συντελεστές αυξάνονται κατακόρυφα (σε σχέση με το 33% πάνω από 50.000 ευρώ), με τον φόρο να υπολογίζεται και πάλι από το πρώτο ευρώ εισοδήματος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass