ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ

Μέτρα - φωτιά φρενάρουν την επιχειρηματικότητα

* Κλιμακώνουν τον αγώνα τους συμμετέχοντας στην 48ωρη κλαδική απεργία

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2016 0:15
Από τη γενική συνέλευση και την κοπή πίτας του Συνδέσμου στο Επιμελητήριο Λάρισας Από τη γενική συνέλευση και την κοπή πίτας του Συνδέσμου στο Επιμελητήριο Λάρισας

 

Τον προβληματισμό τους για το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την ανησυχία τους για το αν καταφέρουν να απορροφήσουν τους οικονομικούς και κοινωνικούς κραδασμούς που επισύρει το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό, εξέφρασαν τα μέλη του συνδέσμου αδειούχων εγκαταστατών - συντηρητών ανελκυστήρων κεντρικής Ελλάδος.

Στη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Επιμελητήριο της Λάρισας, ο πρόεδρος του συνδέσμου Χ. Καραχάλιος αναφέρθηκε στη διαδοχική επιβάρυνση που δέχεται η ελληνική οικονομία από τις καθυστερήσεις στη λήψη σημαντικών αποφάσεων και από την παρελκυστική πολιτική της διεθνούς κοινότητας στο προσφυγικό, ανέδειξε το κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί στον κλάδο και σκιαγράφησε το ζοφερό περιβάλλον μειωμένης ρευστότητας και υψηλής ανεργίας, μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν και να παράγουν πλούτο οι μικρές επιχειρήσεις.

Στο μεταξύ στο ψήφισμα που ενέκριναν καταδικάζουν την κυβερνητική πολιτική στο φορολογικό και ασφαλιστικό και προαναγγέλλουν την κλιμάκωση του αγώνα με νέα 48ωρη απεργία. Όπως τονίζουν στο ψήφισμα το ασφαλιστικό ν/σ - λαιμητόμος, καταργεί την κοινωνική ασφάλιση που με αίμα και θυσίες κατακτήθηκε και βάζει ταφόπλακα στις επιχειρήσεις μας και διεκδικούμε "κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει τον ΟΑΕΕ από το σημερινό αδιέξοδο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων, κεφαλαιοποίηση των χρεών προς ΟΑΕΕ χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και ΕΝΦΙΑ, 20.000 ευρώ αφορολόγητο όριο, μείωση κατά 50% δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 ευρώ, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

Τέλος τα μέλη ενέκριναν και δεύτερο ψήφισμα με το οποίο καταδικάζουν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως βασική αιτία του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών σε διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Στη Γ.Σ παραβρέθηκε και χαιρέτησαν ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΣΑ Γεώργιος Βλασόπουλος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ , ενώ ομόφωνα εγκρίθηκε ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης του διοικητικού συμβουλίου, ο οικονομικός απολογισμός και ο προϋπολογισμός 2016. Μετά το τέλος των εργασιών της Γ.Σ. ακολούθησε η κοπή πίτας και παρατέθηκε γεύμα στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου.

Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass