ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αισιοδοξία για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο

* Φ. Βουλιώτης: Προσφέρουμε ποιότητα και προσιτές τιμές

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2016 12:10

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Αισιόδοξος για τη συνέχιση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου στα βόρεια παράλια του νομού και ειδικότερα σε Μεσάγγαλα, Καστρί Λουτρό, Κουλούρα εμφανίζεται ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου του Δήμου Τεμπών κ. Φάνης Βουλιώτης.

Ο κ. Βουλιώτης μιλώντας στην «Ε» σημειώνει ότι η φετινή τουριστική περίοδος ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές από τον Φεβρουάριο, ως προς τις κρατήσεις για το 2016. Κρατήσεις χρυσάφι για την ελληνική οικονομία, όλες από το εξωτερικό, εισαγόμενο χρήμα δηλαδή που τόσο πολύ το είχαμε ανάγκη.

Ωστόσο σημειώνει ότι λανθασμένοι πολιτικοί χειρισμοί, όπως και οι εικόνες της Ειδομένης για το μεταναστευτικό-προσφυγικό που έπαιζαν σε ημερήσια βάση σε τηλεοπτικά κανάλια ευρωπαϊκών χωρών τη χρονική περίοδο που οι ξένοι τουρίστες αποφάσιζαν να κάνουν τις κρατήσεις τους, ανέτρεψαν τα αισιόδοξα μηνύματα. Αφενός οι ακυρώσεις, αφετέρου η έλλειψη ενδιαφέροντος για κρατήσεις σε συνδυασμό με τη γενικευμένη φοροκαταιγίδα δημιούργησαν ένα κλίμα αρνητικό, με ευκολία θα μπορούσε να το αποκαλέσει κανείς άρρωστο.

Στη συνέχεια όμως το κλίμα βελτιώθηκε και μπορούν οι επιχειρηματίες να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι.Έγινε κατανοητό και συμφωνήθηκε ότι ο τουρισμός στα παράλια του Δήμου Τεμπών, Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό, έχει δυναμική και πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε την προσπάθεια ούτως ώστε να παραχθεί τουριστικό προϊόν.

Και ο κ. Βουλιώτης συνεχίζει: «Ιδιαιτέρα αν αναλογιστούμε ότι με την ολοκλήρωση μέσα στο 2017 του κόμβου στον Πυργετό, τα παράλιά μας θα απέχουν από τη Λάρισα λιγότερο από μισή ώρα και αν το όραμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Τεμπών για την ανάπλαση της κοιλάδας των Τεμπών υλοποιηθεί τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι μπορούν να αλλάξουν πολλά στον τουριστικό χάρτη όχι μόνο του Δήμου Τεμπών, όχι μόνο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά να προστεθεί ένα φυσικό διαμάντι στο τουριστικό προϊόν της πατρίδος μας. Έτσι η ξακουσμένη κοιλάδα να μην είναι απλά ένας τόπος διέλευσης αλλά τόπος προορισμού ανταμείβοντας τους επισκέπτες με την απείρου κάλλους ομορφιά της και τους ατελείωτους μύθους και ιστορίες της. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι γιατί ο τουρισμός αφορά όλους μας. Πολλές θα είναι και φέτος οι εκδηλώσεις πολιτισμού, αθλητισμού, εθελοντισμού, που θα πραγματοποιηθούν στα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό για το καλοκαίρι του 2016. Διοργανωτές στο πολιτιστικό καλοκαίρι, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τεμπών, ο σύλλογος επαγγελματιών, η ομάδα πολιτισμού Μεσαγγάλων και οι εξωραϊστικοί σύλλογοι των Μεσαγγάλων και Καστρί Λουτρού. Αρχή των εκδηλώσεων η 16η Ιουλίου», σημειώνει ο κ. Βουλιώτης.

Ο σύλλογος τουριστικών επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου σε συνεργασία με τον αντιπεριφεριάρχη Λάρισας κ. Αθανάσιο Παιδή και τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτο διοργανώνουν για πρώτη φορά φέτος στα παράλια του Δήμου Τεμπών, Μεσάγγαλα και Καστρί - Λουτρό, αύριο Σάββατο 16-7 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο με συμμετοχή 200 περίπου αθλητών από όλη την Ελλάδα. Θα συνεχίσουν οι εκδηλώσεις με beach soccer, beach volley, εκδηλώσεις για τους μικρούς επισκέπτες, δημιουργικές κατασκευές, το κυνήγι του χαμένου θησαυρού, βασισμένο στην ελληνική μυθολογία και στον μύθο της Δάφνης, καλλιστεία μοτοσικλέτας και μία πληθώρα εκδηλώσεων για τους επισκέπτες και τους κατοίκους των παραλιών του Δήμου Τεμπών.

Και ο κ. Βουλιώτης καταλήγει: «Καλούμε λοιπόν τους Λαρισαίους -και τους αναγνώστες της «Ελευθερίας», στα δικά τους παράλια όπου μπορούν να βρουν καταλύματα για όλα τα βαλάντια, με πραγματικές αναβαθμισμένες υπηρεσίες από 25 έως 70 ευρώ, ταβέρνες με ειδικά μενού για οικογένειες και τα beachbars που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα beachbars άλλων παραλιών. Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών λοιπόν για το 2016 μόλις 40 λεπτά από τη Λάρισα».

ΛΕΖΑΝΤΑ 1:

Ο πρόεδρος των Τουριστικών Επιχειρήσεων Κάτω Ολύμπου κ. Φάνης Βουλιώτης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass