ΑΦΟΡΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Εκπνέει τη Δευτέρα η προθεσμία για το Κτηματολόγιο

Μέχρι την τελευταία ώρα οι πολίτες προσέρχονται στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου με την οριστική προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 Μέχρι την τελευταία ώρα οι πολίτες προσέρχονται στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου με την οριστική προθεσμία λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνωστισμός στα γραφεία του Εθνικού Κτηματολογίου στον νομό Λάρισας, σε Πυργετό, Ελασσόνα και Τύρναβο με τους πολίτες να τρέχουν κυριολεκτικά την τελευταία ώρα να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους και την ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο ακινήτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων.

Όπως ανακοινώθηκε εδώ και πολύ καιρό από το Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. η παράταση – για τελευταία φορά – της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Ελασσόνας – Τεμπών – Τύρναβου της Π.Ε. Λάρισας λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Επίσης τονίζεται στους πολίτες των παραπάνω Δήμων ότι η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική βάσει νόμου άλλως επέρχονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Αρχικές Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στο Ελληνικό Δημόσιο. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της τελευταίας παράτασης, δηλαδή έως την ερχόμενη Δευτέρα 1η Αυγούστου, για να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η δήλωση υποβάλλεται στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων, για τις περιοχές αυτές, για τους κατοίκους εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο λήγει επίσης την 01-08-2016.

Μιλώντας χθες στην «Ε» εκπρόσωπος της «Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε» τόνισε για τις δύο ημέρες που υπολείπονται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, δηλαδή σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα, όσοι πολίτες δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα στην υποβολή δήλωσης έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στα αντίστοιχα γραφεία Κτηματογράφησης τις δύο αυτές ημέρες μέχρι τις 8 το βράδυ και να ορίσουν, μεταγενέστερο ραντεβού για την κατάθεση της δήλωσής τους, χωρίς αυτή να θεωρείται εκπρόθεσμη.

ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗΝ Π. Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι περιοχές προκαποδιστριακοί ΟΤΑ στις οποίες πραγματοποιείται η συλλογή δηλώσεων αναλυτικά είναι οι εξής:

-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΖΩΡΟΥ (ΒΟΥΒΑΛΑΣ), ΑΚΡΗΣ, ΑΜΟΥΡΙΟΥ, ΒΑΛΑΝΙΔΑΣ, ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΣΗΣ, ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ, ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ, ΓΕΡΑΝΙΩΝ, ΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ, ΔΟΛΙΧΗΣ, ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ, ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΚΑΡΥΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΓΕΙΟΥ, ΚΟΚΚΙΝΟΠΗΛΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ, ΛΙΒΑΔΙΟΥ, ΛΟΥΤΡΟΥ (ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ), ΛΟΦΟΥ, ΛΥΚΟΥΔΙΟΥ, ΜΑΓΟΥΛΑΣ, ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΡΑΙΤΩΡΙΟΥ, ΠΥΘΙΟΥ, ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ, ΣΤΕΦΑΝΟΒΟΥΝΟΥ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑΣ, ΣΥΚΕΑΣ, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ, ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ.

-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ - ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΑΙΓΑΝΗΣ, ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ, ΓΟΝΝΩΝ, ΕΛΑΤΕΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ (ΛΑΡΙΣΗΣ), ΙΤΕΑΣ, ΚΑΛΛΙΠΕΥΚΗΣ, ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΚΡΑΝΕΑΣ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΚΥΨΕΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ, ΝΕΣΣΩΝΟΣ, ΟΣΣΗΣ, ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ, ΠΟΥΡΝΑΡΙΟΥ, ΠΥΡΓΕΤΟΥ, ΡΑΨΑΝΗΣ, ΣΠΗΛΙΑΣ, ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ, ΤΕΜΠΩΝ.

-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ - ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ:

ΒΡΥΟΤΟΠΟΥ, ΔΑΜΑΣΙΟΥ, ΔΕΛΕΡΙΩΝ, ΔΕΝΔΡΩΝ (ΤΥΡΝΑΒΟΥ), ΡΟΔΙΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass