ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Οι άνεργοι και οι «επαγγελματίες» άνεργοι…

Δημοσίευση: 13 Νοε 2016 11:26

Χρήσιμα συμπεράσματα για τη λειτουργία του ΟΑΕΔ και την αναβαθμισμένη σχέση του με τους ανέργους προέκυψαν κατά τη διάρκεια της προχθεσινής εκδήλωσης που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» στη Λάρισα, η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδος, παρουσία της διοικήτριας του Οργανισμού κ. Μαρίας Καραμεσίνη.

Η κ. Καραμεσίνη παρουσίασε τις αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού, που έχουν ως στόχο ο άνεργος να εξυπηρετείται μέσω του Η\Υ και να μην χρειάζεται να επισκέπτεται κάποιο υποκατάστημα, αναφέρθηκε στα νέα προγράμματα που θα υλοποιήσει μέχρι τέλος του έτους ο ΟΑΕΔ (ουσιαστικά επανέλαβε όσα είχε πει στην προχθεσινή της συνέντευξη στην «Ε»), ενώ θέλησε να τονώσει το ηθικό των υπαλλήλων του Οργανισμού, το οποίο «αν και ολιγάριθμο, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση του κοινού, κατανοεί τα προβλήματα των ανέργων και δείχνει μερικές φορές και ανοχή στις διαμαρτυρίες τους, καθώς αυτοί είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας».

Σύμφωνα λοιπόν με την κ. Καραμεσίνη «μέχρι τις 21 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών (που θα χωρίζεται σε ειδικές κατηγορίες), μέχρι τέλος του έτους το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε 274 δήμους της χώρας, όπως και το πρόγραμμα επιχορήγησης σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ μακροχρόνια ανέργων, ηλικίας 55-67 ετών. Από αρχές του 2017 θα τρέξουν τα προγράμματα απασχόλησης σε ΚοινΣεπ, νεανικής Επιχειρηματικότητας, κλπ.

Σχετικά με το αίτημα ανέργου που παρενέβη στην ημερίδα και ζήτησε ο Οργανισμός να βοηθήσει ώστε να συντονιστούν-συνεργαστούν οι άνεργοι και να παρέμβουν οργανωμένα στην αγορά εργασίας, η κ. Καραμεσίνη διευκρίνισε ότι «ο Οργανισμός δεν μπορεί να δώσει προσωπικά στοιχεία των ανέργων, λόγω προσωπικών δεδομένων, αλλά μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ψηφιακού φόρουμ, μέσω του οποίου οι άνεργοι θα μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και να δημιουργούν Ομάδες ακόμη και μικρές επιχειρήσεις. Επίσης στα υποκαταστήματα θα μπορεί να δημιουργηθεί ένας πίνακας ανακοινώσεων αποκλειστικά των ανέργων, οι οποίοι θα κοινοποιούν σχετικά αιτήματα συνεργασίας και συνέργειας, με δική τους όμως πρωτοβουλία».

Αναφορικά με αγρότες που έχουν ένα πολύ μικρό εισόδημα και μηχανικούς που για ασφαλιστικούς κυρίως λόγους δεν κλείνουν τα βιβλία τους, αλλά ουσιαστικά αμφότεροι είναι άνεργοι, η διοικήτρια του ΟΕΑΔ δήλωσε ότι «για να βρεθεί λύση θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι φορείς που τους εκφράζουν, να προσεγγίσουν τον Οργανισμό, να υποβάλουν προτάσεις ώστε να ξεπερασθούν προβλήματα που δημιουργεί η νομοθεσία και από κοινού να αναζητήσουν λύσεις.

Τέλος, σχετικά με τους επαγγελματίες ανέργους, καθώς ιδιώτης αποκάλυψε ότι πρόσφερε εργασία σε ανέργους που απασχολούσε μέσω προγράμματος, το οποίο ολοκληρώθηκε αλλά εκείνοι αρνήθηκαν γιατί δεν ήθελαν με τα ίδια σχεδόν χρήματα να δουλεύουν Σαββατοκύριακα ή βραδινές ώρες, η κ. Καραμεσίνη υποστήριξε ότι «οι άνεργοι πρέπει να γνωρίζουν ότι εκτός από δικαιώματα έχουν και υποχρεώσεις και πολύ σύντομα θα πιάσουν δουλειά τα μικτά κλιμάκια του ΟΑΕΔ, του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ για να ελέγξουν αν τηρείται η εργατική, ασφαλιστική νομοθεσία στα εφαρμοζόμενα προγράμματα».

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass