ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Διαμαρτυρία του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:00

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού, στον ΟΑΕΔ, διεκδικώντας μέτρα οικονομικής ανακούφισης των ανέργων του κλάδου, με σχετικό υπόμνημα που κατέθεσαν.

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό βιώνουμε τις πιο σκληρές επιπτώσεις από τις αντεργατικές πολιτικές που επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ποτέ δεν ήταν επιλογή μας τα φτηνά μεροκάματα κι όμως έγιναν νόμοι του κράτους. Ποτέ δεν επιλέξαμε την ανεργία κι όμως έχει καθιερωθεί. Ποτέ δεν χωρίσαμε τους συναδέλφους μας σε νέους και παλιούς, κι όμως είναι μια πραγματικότητα που όλοι μας βιώνουμε.

Η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας με την περικοπή της επιδότησης σε 400 μέρες για κάθε τέσσερα χρόνια, «φωτογραφίζει» τους εργαζόμενους στον επισιτισμό-τουρισμό. Τιμωρούνται οι συνάδελφοί μας, που εξαιτίας της συρρίκνωσης της θερινής περιόδου και της εκτεταμένης ανασφάλιστης εργασίας δεν μπορούν να συγκεντρώσουν ούτε 100 ένσημα τον χρόνο. Ακόμη και μετά την αλλαγή του τρόπου απόδοσης του επιδόματος, με τροποποίηση που πέρασε τον χειμώνα του 2013, εξακολουθούμε να μην μπορούμε να επιβιώσουμε με 3 μήνες επίδομα ανεργίας. Οι μεγαλοξενοδόχοι εξακολουθούν να «κουρεύουν» τον χρόνο λειτουργίας των ξενοδοχείων για να κερδοσκοπούν ασύστολα. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να επιδοτούνται από το «κούρεμα» του επιδόματος ανεργίας για να μας έχουν ανασφάλιστους, πολλές φορές απλήρωτους και να γεμίζουν τα κατά τα άλλα πολυτελή τους κάτεργα με καραβιές μαθητών, extra εργαζομένων ή νοικιασμένων από δουλεμπορικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους τα ταξικά σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα εκφράζουμε την αντίθεση μας για την κατάσταση που βιώνουμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass