ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ "ΠΑΓΩΜΑ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μέτρα για να στηριχτεί η αγορά ζητούν οι μικρομεσαίοι

* Αναγκαία και η μείωση των δημοτικών τελών - Ξεκινούν συναντήσεις με τις διοικήσεις των σωματείων του νομού

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2015 11:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 21:01

Άμεσες φορολογικές δράσεις στήριξης της μικρομεσαίας εμπορικής επιχειρηματικότητας και μέτρα για τη διαχείριση των ασφαλιστικών οφειλών προς τον ΟΑΕΕ ζήτησαν από την κυβέρνηση οι επαγγελματοβιοτέχνες του ν. Λάρισας. Στην ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας ΕΒΕ, τα μέλη εξέφρασαν την αγωνία τους για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η αγορά, τον προβληματισμό τους για την καθυστέρηση που σημειώνεται στη λήψη μεταρρυθμιστικών προγραμμάτων και μέτρων φορολογικής ελάφρυνσης και σήμαναν προσκλητήριο ενότητας και συσπείρωσης των σωματείων γύρω από τον συνδικαλιστικό τους φορέα, για τη διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

" Είναι δυνατόν μια χώρα να ζει μόνο με δανεικά και με ασήκωτους φόρους προς όλους μας;  Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν κλείσει την πόρτα στον ελεύθερο επαγγελματία και από την άλλη το κράτος να τις τροφοδοτεί με δισ. ευρώ" αναρωτήθηκε κατά την  εισηγητική του ομιλία ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημ. Παληογιάννης δίνοντας πρωτίστως την εικόνα της αγοράς: "Η χρονιά που πέρασε ήταν η αποκορύφωση της οικονομικής - ανθρωπιστικής κρίσης που βιώσαμε τα τελευταία 7 χρόνια.  Χιλιάδες άνεργοι και λουκέτα, εκρηξη κόκκινων δανείων, εκατοντάδες επαγγελματίες ανασφάλιστοι. Μπήκαμε στο 2015 με δυσοίωνες προβλέψεις αλλά και  μια αισιοδοξία καθώς η νέα κυβέρνηση εξήγγειλε προεκλογικά ευνοϊκά μέτρα. Υπό το φόβο των δανειστών όμως  τα πήρε πίσω"…

"Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση. Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε τη δύναμή μας, να δημιουργήσουμε συμμαχίες με άλλους φορείς (επιμελητήριο, όμορες ομοσπονδίες, με όλους τους ενεργούς πολίτες).  Η νέα διοίκηση υπόσχεται ότι θα είναι παρούσα σε κάθε διεκδίκηση", πρόσθεσε ο κ. Παληογιάννης καταθέτοντας  ταυτόχρονα και το στίγμα των διεκδικήσεων της ομοσπονδίας σε τοπικό επίπεδο.  "Υπάρχουν και τα καθημερινά προβλήματα που έχουμε ως κλάδος, που και αυτά είναι τροχοπέδη για την ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, τόνισε αναφέροντας την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού, την ανάγκη ελάφρυνσης των δημοτικών τελών στις επιχειρήσεις, την μείωση της γραφειοκρατίας και την επίσπευση διαδικασιών για την έκδοση αδειών λειτουργίας", είπε.

ΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ

Όσον αφορά στα κύρια φορολογικά και ασφαλιστικά αιτήματα του κλάδου, που όπως ειπώθηκε στη συνέλευση, θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, πρόθεση της διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι η επίλυση επιμέρους ζητημάτων που σχετίζονται με τα εξής:

* Στη θεσμοθέτηση ενός πάγιου, απλού φορολογικού συστήματος τόσο για τη φορολογία του εισοδήματος όσο και για τους έμμεσους φόρους.

* Στην επαναφορά του αφορολογήτου ορίου στα 20.000 ευρώ και η κατάργηση της επαχθούς φορολόγησης 26% από το πρώτο ευρώ.

* Στην επαναφορά του αφορολόγητου αποθεματικού για τι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθούν οι επενδύσεις από τα ίδια κεφάλαια.

* Στην εφαρμογή ελκυστικού φορολογικού καθεστώτος για τους νέους επιχειρηματίες 

* Την κατάργηση των κατασχέσεων της επαγγελματικής στέγης, του επαγγελματικού εξοπλισμού και της πρώτης κατοικίας και του τέλους επιτηδεύματος.

* Στην κατάργηση όλων των φόρων στην επαγγελματική στέγη

* Στην εγγυημένη και επαρκής κρατική χρηματοδότηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης 

* Στην αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, η κατάργηση του ΚΕΑΟ και στη  διακοπή αποστολής ειδοποιητηρίων πληρωμής οφειλών

* Στην καταβολή των εισφορών ανά εξάμηνο με την ταυτόχρονη παροχή ασφαλιστικής ενημερότητα.

* Στην κεφαλαιοποίηση των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών 

*  Στην αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη η οποία σήμερα είναι 20.000 ευρώ, στα 40.000 ευρώ και από 30 μηνιαίες συντάξεις που είναι σήμερα στις 80 κατώτερες συντάξεις.

* Στη δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕ ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ για ένταξη ασφαλισμένων που ανήκουν σε προαιρετικές περιοχές, κ.α.

 Ένα πλαίσιο αιτημάτων  για τη φορολογία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τα χρέη κατέθεσε και η παράταξη "Αντιμονοπωλική Συσπείρωση", ζητώντας μεταξύ άλλων κατάργηση  των νόμων για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 455, επίσπευση καταβολής συντάξεων, διαχωρισμό των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ, αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με το νόμο 4110/2013 κ.ά.

Να σημειώσουμε τέλος πως η διοίκηση της ΟΕΒΕΛ με την επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΒΕΕ θα ξεκινήσει άμεσα διαδοχικές συναντήσεις με τα σωματεία προκειμένου να καταγραφούν επιμέρους και γενικά προβλήματα και το πλαίσιο δράσης για την επίλυσή τους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

      

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass