M. Χαρακόπουλος: Ελπίζω να παραμείνουμε στην ευρωζώνη

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 19:14


«Ακόμα και σήμερα περιμένουμε την ανάπτυξη που βασίζεται σε ανακυκλωμένα μοντέλα κρατισμού! Ο τρόπος αυτός, λειτουργεί εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση, στα ‘‘λουκέτα’’, στην αύξηση της ανεργίας, στην περαιτέρω φυγή των νέων μας από τη χώρα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας κ. Νίκο Τζίκα χαιρετίζοντας την ημερίδα «Η Μικρομεσαία Επιχείρηση ως μοχλός της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης».

Ο Θεσσαλός πολιτικός που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην ημερίδα, στο μήνυμά του σημειώνει ότι: «λυπούμαι διότιοι δραματικές πολιτικές εξελίξεις δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας. Επί τη ευκαιρία, όμως θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: όλοι αντιλαμβάνονται τη σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ανάπτυξη της οικονομίας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Η ύπαρξή τους ενισχύει την απασχόληση, τον ανταγωνισμό και την παραγωγικότητα με άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως, ακόμα και σήμερα, περιμένουμε την ανάπτυξη που βασίζεται σε ανακυκλωμένα μοντέλα κρατισμού! Ο τρόπος αυτός, λειτουργεί εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ύφεση, στα ‘‘λουκέτα’’, στην αύξηση της ανεργίας, στην περαιτέρω φυγή των νέων μας από τη χώρα».

Ο κ. Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «όπως σε όλες τις σύγχρονες οικονομίες, το κράτος οφείλει να στέκεται δίπλα σε αυτούς που επιχειρούν, που ρισκάρουν, που διακρίνονται και κυρίως σε αυτούς που μένουν και αγωνίζονται.

Ελπίζω να ξεπεράσουμε, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, αυτήν την κρίσιμη καμπή και ως αναπόσπαστο τμήμα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλοι μαζί να μπορέσουμε να κτίσουμε πιο στέρεα θεμέλια για την επόμενη ημέρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass