ΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Λάθος απόφαση σε λάθος στιγμή…

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 8:05

 

"Λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και με απρόβλεπτες συνέπειες" χαρακτηρίζει την απόφαση για δημοψήφισμα το ελληνικό εμπόριο… Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εκδόθηκε "η χώρα μας οδεύει στις κάλπες, για ένα «ναι» ή ένα «όχι», που ενδέχεται να καθορίσει την πορεία και το μέλλον μας, τις πολιτικές εξελίξεις και την ευρωπαϊκή προοπτική μας. Έπειτα από την πεντάμηνη, άκαρπη και δυστυχώς, κοστοβόρα διαπραγμάτευση, κυριολεκτικά στο και πέντε «ημέρες» από την εκπνοή του τρέχοντος προγράμματος της 30ής Ιουνίου, η κυβέρνηση επέλεξε να πετάξει τελικά «την μπάλα στο γήπεδο» του ελληνικού λαού. Όπως όλα δείχνουν, τα γεγονότα μας ξεπέρασαν και μετά τις αιφνιδιαστικές πολιτικές επιλογές, αναμφίβολα θα «παγώσουν» τα πάντα στην αγορά την εβδομάδα του «διαβόλου», αφού κανείς δεν θα πληρώνει κανέναν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο τέλος του μήνα.

«Οι Έλληνες καλούμαστε, να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας, σηκώνοντας το βάρος της ιστορικής ευθύνης, απαντώντας, όμως, μάλλον σε ψευδεπίγραφα διλήμματα. Είναι πιθανό πως, το ερώτημα γρίφος, όπως έχει τεθεί μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικές απαντήσεις από τους ίδιους τους ερωτώμενους. Πρόκειται για μία λάθος απόφαση, με λάθος ερώτημα, σε λάθος στιγμή και με απρόβλεπτες συνέπειες, αφού κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει, τι ακριβώς θα σημαίνει η επόμενη μέρα, το όποιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Το ελληνικό εμπόριο προχώρησε στο ακόλουθο ψήφισμα με 7 ΝΑΙ και 7 ΟΧΙ:

- ΟΧΙ: Στη διαπραγμάτευση εξόδου μας από την Ευρωζώνη, στην άτακτη χρεοκοπία και την επιστροφή στη δραχμή, στην ασφυξία της αγοράς και την οικονομική κατάρρευσή της, στην υπερφορολόγηση φυσικών και νομικών προσώπων, στην απώλεια συναλλακτικής εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων, στην καταδίκη των μικρομεσαίων στη φτώχεια και την ανεργία, στην εξαγορά του εθνικού πλούτου μας, ως λεία από τους κερδοσκόπους.

- ΝΑΙ: Στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, στην καλύτερη δυνατή «Συμφωνία» με τους εταίρους μας, στη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, με ρευστότητα, στην ανασυγκρότηση του παραγωγικού ιστού της Χώρας, στην απρόσκοπτη λειτουργία της ελληνικής αγοράς, στην εφαρμογή εθνικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης, στη βιωσιμότητα της μικρομεσαίας εμπορικής επιχείρησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass