Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για χρέη έως 5.000 ευρώ

ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΕΝΩ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΒΙΒΛΙΑ

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 15:12

Πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται να είναι έτοιμη η ρύθμιση οφειλών για μισθωτούς, συνταξιούχους κατ΄ επάγγελμα αγρότες αλλά και ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και έχουν μικρές οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ήδη τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας επεξεργάζονται τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία ευελπιστεί να δώσει λύσεις σε μικροοφειλέτες με χρέη έως και 5.000 ευρώ, δίνοντας τους την ευκαιρία να τα αποπληρώσουν με δόσεις ο αριθμός των οποίων μπορεί να φτάνει έως και τις 36 αν και ακόμα δεν έχει κλειδώσει ο αριθμός των δόσεων και μπορεί να είναι και μεγαλύτερος.
Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η ρύθμιση αυτή δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα. Θα μπορούν να την αξιοποιήσουν μόνο όσοι έχουν οικονομική αδυναμία, βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ανάλογα με τα οποία θα διαμορφώνεται και ο αριθμός και το ύψος των δόσεων, λαμβάνοντας υπόψη και τις δαπάνες διαβίωσης του οφειλέτη. Παράλληλα οι οφειλέτες αυτοί για να μπουν στη ρύθμιση δεν θα πρέπει να καλύπτονται από κάποιο άλλο εργαλείο που ήδη ισχύει όπως ο εξωδικαστικός ή ο νόμος Κατσέλη. Σημαντικό σημείο είναι ότι εφόσον κανείς μπει στη ρύθμιση και τηρεί τις δεσμεύσεις που θα έχει αναλάβει αναφορικά με την πληρωμή των οφειλών του τότε θα αίρονται όλα τα καταδιωκτικά σε βάρος του μέτρα (π.χ δεσμεύσεις λογαριασμών, φορολογική ενημερότητα κτλ).
Να σημειωθεί ότι σήμερα περισσότεροι από 3 εκ.  Έλληνες έχουν χρέη προς την εφορία και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις έως 12 ή και 24 δόσεις που προσφέρει η πάγια ρύθμιση χρεών που ισχύει σήμερα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass