Ελληνική πρωτοτυπία η εισαγωγή του «βάσιμου λόγου»

ΚΟΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕΒ ΚΑΙ ΣΘΕΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 15:09

Κύρια ζητήματα για την εργασία και την απασχόληση στην Ευρώπη, για τα επαγγέλματα και τις δεξιότητες, για την απασχόληση στην ψηφιακή εποχή, για τις πρόσφατες αλλαγές και για επίκαιρα θέματα στην εργατική νομοθεσία αναλύθηκαν σε μια ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε χθες στις εγκαταστάσεις του ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ) με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Ομιλητές ήταν τα στελέχη του τομέα απασχόλησης και αγοράς εργασίας του ΣΕΒ Νίκος Γαβαλάκης, Γιάννης Σιδηρόπουλος και Νινέτα Μανούση, καθώς και ο δικηγόρος Κώστας Πηνιώτης, οι οποίοι ενημέρωσαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, υπεύθυνους προσωπικού, λογιστηρίου και μισθοδοσίας για τις επερχόμενες εξελίξεις στην οργάνωση εργασίας, την εκπαίδευση και επανακατάρτιση και τις επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης, καθώς και για όλες τις σοβαρές αλλαγές και εξελίξεις που επιφέρει η νέα νομοθεσία (Ν.4611/2019).

Στόχος της ημερίδας, η οποία εντάσσεται στις κοινές πρωτοβουλίες των δύο συνδέσμων μετά την υπογραφή του συμφωνητικού συνεργασίας τους, όπως τόνισε στον χαιρετισμό του ο αντιπρόεδρος του ΣΘΕΒ Χρήστος Γιακουβής, είναι η δημιουργία ενός πλαισίου συνεχούς διαλόγου των συνδέσμων με τις Θεσσαλικές επιχειρήσεις για την ανάδειξη των κυρίων θεμάτων που τις απασχολούν. "Μέσα από τέτοιες κοινές δράσεις όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ο ΣΘΕΒ προσπαθεί να είναι ακόμα πιο κοντά στις επιχειρήσεις, να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε διάλογο για την ανάδειξη των κυρίων θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας μέσω των παρεμβάσεών μας και των θέσεών μας, σε συνεργασία πάντα με τον ΣΕΒ και όλους τους Περιφερειακούς Συνδέσμους".

Σχετικά με το ν. 4611/2019 να σημειώσουμε πως ο ΣΕΒ έχει εκφράσει την αντίθεσή του προς το νέο καθεστώς για τις απολύσεις εργαζομένων και την εισαγωγή του βάσιμου λόγου απόλυσης. Όπως υποστηρίζει, με τον νέο νόμο προστίθεται ως όρος για την εγκυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας η συνδρομή «βάσιμου λόγου κατά την έννοια του άρθρου 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», πέραν της καταβολής αποζημίωσης, του έγγραφου τύπου, και της ασφάλισης του εργαζομένου. Όμως, κατά την έννοια του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (ΑνΕΚΧ), η καταβολή αποζημίωσης και ο βάσιμος λόγος δεν προβλέπονται σωρευτικά, αλλά μόνο εναλλακτικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass