Οι συντάξεις χηρείας θα πληρωθούν 30 Σεπτεμβρίου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ «ΑΞ.Ι.Α.» ΜΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ

Δημοσίευση: 25 Ιουλ 2019 17:41

Αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.», αποτελούμενη από την πρόεδρο Λαμπρινή Σαμαρά, την Α’ αντιπρόεδρο Καλλιόπη Δεληγιάννη και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Απόστολο Παπαπαρίση, συναντήθηκαν με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη και τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παυλίνα Καρασιώτου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου «ΑΞ.Ι.Α.» -σύμφωνα με δελτίο Τύπου- παρέδωσε στον κ. Υφυπουργό υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του. Ο κ. Υφυπουργός, αφού επισήμανε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι η πληρωμή των συντάξεων χηρείας, αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες εφαρμογής - υλοποίησης των αναγραφομένων στην εγκύκλιο επί του άρθρου 19 του Ν. 4611/2019. Ειδικότερα και επί της ημερομηνίας πληρωμής, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και αν όλα εξελιχθούν ομαλά, εκείνη θα είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2019. Την ημέρα εκείνη θα κατατεθεί η σύνταξη Οκτωβρίου ως έχει και την ίδια ημέρα ή την επομένη θα κατατεθεί η διαφορά του ποσοστού από το 50 στο 70% της σύνταξης που θα αφορά στα αναδρομικά πέντε μηνών. Από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και μετά θα κατατίθεται πλέον το ποσό της αναπροσαρμοσμένης σύνταξης.

Η πρώτη συνάντηση αν και μη προγραμματισμένη και σχετικά σύντομη λόγω του φορτωμένου προγράμματος του κ. Υφυπουργού κρίνεται ικανοποιητική αφού ήταν φανερό ότι τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και η κ. Γενική Γραμματέας ήταν ήδη γνώστες των περισσότερων θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου «ΑΞ.Ι.Α».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass