Επιμελητήρια: Να κλείσουν άμεσα οι πληγές της κρίσης

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2019 15:07

Υψηλότεροι ρυθμοί «διατηρήσιμης» οικονομικής μεγέθυνσης και χαμηλότερο κόστος δανεισμού για κράτος, τράπεζες και επιχειρήσεις, είναι η στόχευση της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει περιθώριο περαιτέρω μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, τόνισε στη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στο ΕΒΕΘ, ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «τελευταία, μοναδική, γενναιόδωρη ευκαιρία» τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κάλεσε τα μέλη της ΚΕΕ να τη στηρίξουν.  Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως είναι καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Πρέπει να κλείσουν οι πληγές της κρίσης. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να βαδίσει στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Ως Επιμελητηριακή Κοινότητα, έχουμε διατυπώσει ξεκάθαρα τις προτεραιότητές μας, για το τι πρέπει να γίνει στο επόμενο διάστημα. Φορολογικό, ασφαλιστικό και χρηματοδοτικό περιβάλλον, αποτελούν τις βασικές μας προτεραιότητες. Η επαρκής χρηματοδότηση των επιχειρήσεων από τον τραπεζικό τομέα με την άμεση εξυγίανση και βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος. Ο εξορθολογισμός των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και μια ριζική αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος».
Τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, θα συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά», τόνισε ο κ. Μίχαλος.
 Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε εκτενή αναφορά στο υπό κατάρτιση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, όπου θα υπάρχουν και ρυθμίσεις για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο - ΓΕΜΗ, καθώς έχει ήδη γίνει διάλογος με την επιμελητηριακή κοινότητα και είναι κοινός ο στόχος για απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την επιχειρηματική δράση.  
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννης Βρούτσης, στον χαιρετισμό του δεσμεύτηκε ότι σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να φέρει άμεσα και νομοσχέδιο για την εξυγίανση του εργατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Στη συνεδρίαση παρέστη η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ, πολλοί πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Επιμελητηρίων  της χώρας και στελέχη αυτών. Το Επιμελητήριο Λάρισας εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο Σωτ. Γιαννακόπουλο , τον Α’ αντιπρόεδρο  Δημ. Παπαλέξη Δημήτρη, τον υπεύθυνο ΓΕΜΗ Ιωαν Ζησάκη και τη διευθύντρια κα Κατ. Τσολάκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass