"Ξεμπλοκάρουν" οι μεταβιβάσεις ακινήτων

ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2020 15:06

 Διορθώσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των συμβολαιογράφων κατά τη διαδικασία σύνταξης συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, με αναδρομική άρση του προβλεπόμενου προστίμου των 100 ευρώ σε περίπτωση κατά την οποία από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του Δημοσίου, φέρει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.


Ειδικότερα, αίρεται αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2019 η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ ανά συμβολαιογραφική πράξη στους συμβολαιογράφους και λοιπά πρόσωπα, στην περίπτωση που από τη χρήση ανακριβούς πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ δεν προκύπτει απώλεια εσόδων του Δημοσίου. Επιπλέον, αναστέλλεται έως τις 30 Ιουνίου 2020 η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 47, 48 και 49 του ν. 4646/2019 οι οποίες αφορούν σε θέματα φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων, θέματα φορολογίας κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών και κερδών από τυχερά παιχνίδια, καθώς και σε θέματα υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η επιβολή προστίμου στα πρόσωπα που παραβαίνουν σχετικές υποχρεώσεις τους). Η εν λόγω διάταξη έχει αναδρομική ισχύ από τη 12η Δεκεμβρίου 2019.
Σημειώνεται ότι, οι συμβολαιογράφοι τόσο του Εφετείου Λάρισας όσο και των λοιπών περιφερειακών ενώσεων απέχουν από τις εργασίες τους από τις αρχές του χρόνου έως και τις 26 Ιανουαρίου οπότε είναι προγραμματισμένη νέα γενική συνέλευση του κλάδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass