Επιστροφή στην κανονικότητα ζητά ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας

ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 22:00
Από την χθεσινή εκδήλωση της κοπής πίτας ρου Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Από την χθεσινή εκδήλωση της κοπής πίτας ρου Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας

 Με την προσδοκία η αγορά να επιστρέψει στην κανονικότητα και την υγιή επιχειρηματικότητα ξεκινά η νέα χρονιά και η νέα δεκαετία για τον εμπορικό κόσμο της Λάρισας.

Στην ετήσια εκδήλωση της κοπής πίτας, τα μέλη του εμπορικού συλλόγου ευχήθηκαν να αυξηθεί η απασχόληση, να μειωθεί η φορολογία και να αποκατασταθεί η χρηματοδότηση.  
  " Για την επιχειρηματικότητα, η τελευταία δεκαετία ήταν μια από τις χειρότερες μεταπολεμικά, σχολίασε καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο πρόεδρος του συλλόγου Χαρ. Παπαδόπουλος. Ο εμπορικός κόσμος εξέρχεται λαβωμένος, από ένα διαρκή 10ετή οικονομικό πόλεμο. Έναν "πόλεμο" που δυστυχώς, θύματά του ήταν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες ήρθαν αντιμέτωπες, με την υπέρμετρη φορολόγηση, με ένα ασταθές ασφαλιστικό σύστημα, με την μηδενική πρόσβαση στην χρηματοδότηση, με κλειστές τράπεζες, capital control, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Το 2020 αποτελεί έτος ορόσημο. Οι προτάσεις μας, που φτάνουν σε επίπεδα απαιτήσεων μετά από τόσα χρόνια, είναι: Να κάνουμε ένα βιώσιμο επενδυτικό άλμα, με αύξηση της απασχόλησης, να αισθανθούμε την ελάφρυνση της φορολογίας στην τσέπη μας, να αποκατασταθεί η πρόσβαση των επιχειρήσεων στην χρηματοδότηση, να αυξηθούν τα εισοδήματά μας και να παγιωθεί το θετικό κλίμα στην αγορά και τέλος να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις, ώστε να περάσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή που εισέρχεται το εμπόριο. Μόνο έτσι θα έρθει η κανονικότητα στην αγορά και θα έχουμε ένα υγιές επιχειρείν".
Ο πρόεδρος του ΕΣΛ εξήρε επίσης την άριστη συνεργασία του συλλόγου με την Περιφέρεια, τον Δήμο Λαρισαίων και το Επιμελητήριο ενώ στάθηκε στην υλοποίηση του φιλόδοξου εγχειρήματος  του OPENMALL, "ενός έργου, που όπως είπε, με τη συνεργασία της δημοτικής αρχής θα δώσει νέα πνοή στη Λάρισα και θα αλλάξει ριζικά την όψη της ιστορικής αγοράς".
 Να σημειωθεί πως από τους παρισταμένους της εκδήλωσης, που έγινε χθες το βράδυ στο "Πανελλήνιον"  κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Ευαγγελίας Βαλιώτη, που διετέλεσε για πολλά χρόνια γραμματέας στον Σύλλογο και τον επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Κραχτόπουλο. Την πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος ενώ παρέστησαν βουλευτές, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου, φορέων και παραγωγικών τάξεων της περιοχής.  
 Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass