Οικονομικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2020 15:21

Έως αύριο οι αιτήσεις  μαθητών για τον "ΕΡΜΗ"

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Λήγουν μεθαύριο Παρασκευή 31/1 οι αιτήσεις για συμμετοχή των μαθητών του α΄ διαγωνισμού στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ».

Ο διαγωνισμός που γίνεται σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αφορά σε μαθητές Γ' Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τον προκήρυξε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων του και οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο www.diagonismos.ermis.aueb.gr, όπου μπορούν να αντληθούν και περισσότερες πληροφορίες. Η συμμετοχή των μαθητών δεν θα επιφέρει καμία οικονομική επιβάρυνση στους ίδιους και τα σχολεία. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου από 9:00-12:00 σε επιλεγμένα εξεταστικά Κέντρα και θα είναι γραπτός. Οι επιτυχόντες θα λάβουν επαίνους.

 

Συνέλευση και πίτα των Λαρισαίων ασφαλιστών

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών ν. Λάρισας. Μετά το πέρας της συνέλευσης θα γίνει και η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου. Η κοπή της πίτας θα γίνει στις 9 το βράδυ στην ταβέρνα "Λαδοφάναρο" (Ξάνθου 4) στην περιοχή του Φρουρίου.

 

Σήμερα η Γ.Σ. και η πίτα των Φαρσαλινών  εμπόρων

 Ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων θα πραγματοποιήσει σήμερα την ετήσια τακτική Γ.Σ.. Τα θέματα  της συνέλευσης που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου είναι: Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός 2019, εγγραφές – διαγραφές μελών, προγραμματισμός δράσεων 2020, ανακοινώσεις, προτάσεις και τοποθετήσεις μελών. Με το πέρας της Γ.Σ. θα ακολουθήσει στις 8 μ.μ. η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

 

Σήμερα η πίτα των Επαγγελματιών,  Βιοτεχνών, Εμπόρων

 Σήμερα  θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα διοίκηση και μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων ν. Λάρισας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΟΕΒΕΛ η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8  μ.μ. στο εντευκτήριο του Επιμελητηρίου (3ος όροφος).

 

Αμετάβλητες οι τιμές των οικοδομικών υλικών

Αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές των οικοδομικών υλικών σε μέσα επίπεδα πέρυσι, μετά την οριακή αύξηση κατά 0,1% τον περασμένο Δεκέμβριο. Στις επιμέρους κατηγορίες των υλικών, ανατιμήσεις καταγράφηκαν τον Δεκέμβριο σε: Ηλεκτρική ενέργεια (6,2), Μηχανισμούς συρόμενων θυρών( 5,8%), Κιγκλιδώματα σιδερένια (1,8%), Μαρμαρόσκονη (1,8%), Διακόπτες (1,3%), Κουφώματα αλουμινίου (1,3), Γρανίτες (1,1%), Κιγκλιδώματα αλουμινίου (1,1%), Μαρμαρόπλακες (1%), Ανελκυστήρες (0,9%), Μηχανισμούς γκαραζόπορτας (0,8%), Αγωγούς χάλκινους (0,6%) και Θερμαντικά σώματα (0,5%). Στον αντίποδα, οι τιμές μειώθηκαν σε: Έτοιμο σκυρόδεμα (0,4%), Σίδηρο οπλισμού (1,1%), Ασβέστη (1,3%), Τσιμέντο (1,9%) και Ασφαλτόπανα (2,1%).

 

Νέα διοίκηση εκλέγουν οι βιοτέχνες ένδυσης

ΜΕΧΡΙ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Η υποβολή υποψηφιοτήτων, για την συγκρότηση του νέου ΔΣ στον Σύνδεσμο Βιοτεχνών Ειδών Ένδυσης Θεσσαλίας, ξεκίνησε στα γραφεία του Συνδέσμου στη Λάρισα και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου. Όπως ανακοινώθηκε από το Σύνδεσμο: «Οι υποψηφιότητες θα πρέπει να υποβληθούν εγγράφως προς το Δ.Σ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Συνδέσμου.

Το απερχόμενο Δ.Σ. θα συνεδριάσει την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου  προκειμένου να αποφασίσει για την επικύρωση των  υποψηφιοτήτων και τη σύγκλιση της γενικής συνέλευσης των μελών, για τον απολογισμό  της δράσης του απερχόμενου Δ.Σ. και την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή υποψηφιοτήτων και το καταστατικό, στα τηλ.  2410-250.631 και 6971-546.260».

Γρηγοροπούλου 1, 41447 Λάρισα Τηλ. 2410250631, 6971-546.260, 6944-363.436.

 

Συμμετοχές για τη Διεθνή Εκθεση Οίνων του Λονδίνου

ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

 Το Επιμελητήριο Λάρισας, στο πλαίσιο ανάδειξης και προώθησης των τοπικών πιστοποιημένων οίνων, προτίθεται να συμμετέχει μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας  για 2η χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Οίνων "LONDON WINE FAIR 2020", που θα πραγματοποιηθεί  18-20 Μαΐου  στο Λονδίνο και να επιδοτήσουν από κοινού με ποσοστό 66,66% τους συμμετέχοντες. Τα οινοποιεία που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος και σε διάφορες άλλες προωθητικές δράσεις. Οι ενδιαφερόμενοι οινοπαραγωγοί της Λάρισας που παράγουν αποκλειστικά πιστοποιημένους ΠΟΠ ή/και ΠΓΕ ή/και Βιολογικούς Οίνους και αποστάγματα  να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου  στο emai: info@larcci.gr  (αρμόδια κα Τσολάκη)           

 

Σεμινάριο Excel για τα μέλη του ΣΘΕΒ
 
Διήμερο σεμινάριο 8 ωρών με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων 12 άτομα και θέμα: «Beginning Excel» διοργανώνει στις 17 και 24 Φεβρουαρίου ο ΣΘΕΒ. Ο στόχος του σεμιναρίου, που θα διεξαχθεί σε χώρο ιδιωτικού φροντιστηρίου, είναι να γνωρίσουν τα στελέχη των επιχειρήσεων το περιβάλλον του Microsoft Excel και τα νέα χαρακτηριστικά του μέσω της πρακτικής εξάσκησης.  Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν εξετάσεις για να λάβουν επίσημη πιστοποίηση από αναγνωρισμένο φορέα.  Το σεμινάριο επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ και το πρόγραμμα ΛΑΕΚ 0,24% 2020. Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στον Ο.Α.Ε.Δ: Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο ΣΘΕΒ τηλ: 2410-555507

                                                              

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass