ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ ΧΘΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

«Μισάνοιχτη» η αγορά της Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 20:21 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26
 
 
Διχάστηκε η αγορά της Λάρισας, για το αν θα λειτουργήσουν χθες τα εμπορικά καταστήματα ή όχι, με ένα ποσοστό εμπόρων να εμφανίζεται υπέρ και ένα μεγαλύτερο κατά αυτής της άποψης.
Η εικόνα που παρουσίαζε χθες η αγορά της πόλης, ήταν σύνθετη, με ορισμένα καταστήματα να έχουν ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους και άλλα να περιμένουν τους καταναλωτές, που σύμφωνα με την κίνηση όμως που παρουσιάστηκε, προτίμησαν να αδράξουν την ευκαιρία για εξόρμηση στη θάλασσα.
Εμπορικά καταστήματα που λειτούργησαν, βρίσκονται στους κεντρικούς πεζόδρομους της πόλης και ειδικότερα στις οδούς Ασκληπιού, Κούμα , Ερμού... και πάλι όχι στο σύνολό τους, παρά μόνο αυτά των μεγάλων εταιρειών και κάποια ντόπιων ιδιοκτητών, που υιοθετούν την άποψη να παραμείνουν όλα τα Σάββατα του καλοκαιριού, σε λειτουργία τα καταστήματά τους.
Να σημειωθεί ότι ομόφωνα, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, αποφάσισε να προτείνει στα μέλη της από χθες Σάββατο 5 Ιουλίου και για οκτώ συνολικά Σάββατα, μέχρι δηλαδή και τις 23 Αυγούστου, τα καταστήματα, λόγω καλοκαιρινής περιόδου, να είναι κλειστά. Βέβαια η εφαρμογή αυτής της απόφασης είναι προαιρετική και δεν δέσμευε κανέναν να κάνει το αντίθετο και να ακολουθήσει τη γραμμή του Εμπορικού Συλλόγου «Ιστορικού Κέντρου Λάρισας», που διαφωνεί και ανακοίνωσε ότι: «Θα είναι ανοιχτά όλα τα Σάββατα του καλοκαιριού, τα καταστήματα των εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας».
Από νωρίς πάντως χθες το πρωί, η κίνηση στο κέντρο της πόλης, ήταν υποτονική, μαρτυρώντας ότι ελάχιστος αριθμός πολιτών είχε προγραμματίσει στη μέρα του να βγει για ψώνια, στα εμπορικά καταστήματα. Δεν έλειπαν βέβαια κι αυτοί που περίμεναν το Σάββατο για να κάνουν τις αγορές τους, αλλά και κάποιοι που δεν έφυγαν από την πόλη για τις παραλίες και έκαναν περιπάτους στο κέντρο, «χαζεύοντας» στα ανοιχτά καταστήματα.
Όπως διαπιστώνεται, για ένα ακόμη καλοκαίρι, κάθε Σάββατο, η εμπορική αγορά της πόλης, θα «υπολειτουργεί», με τον διχασμό των εμπόρων να διατηρεί την ίδια εικόνα με πέρυσι.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass