Εως αύριο οι αιτήσεις για τα αναδρομικά κληρονόμων

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2020 8:30

Λήγει αύριο η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων των κληρονόμων των θανόντων συνταξιούχων για την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016.
Όσοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση πρέπει να σπεύσουν στον δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) ή στην ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου (https://www.gov.gr/ipiresies/oikogeneia/apoleia) και να υποβάλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία και τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την επιστροφή των ποσών που δικαιούνται, ανάλογα με το κληρονομικό τους δικαίωμα.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο που θα ολοκληρωθεί αύριο Δευτέρα 21/12/2020, οι δικαιούχοι κληρονόμοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση/υπεύθυνη δήλωση με όλα τα αναγκαία στοιχεία χωρίς να είναι υποχρεωτική η επισύναψη των προβλεπόμενων πιστοποιητικών. Σε αντίθετη περίπτωση, έχουν περιθώριο έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 να επισυνάψουν στην αίτηση τα ζητούμενα δικαιολογητικά. Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι το Πιστοποιητικό περί μη Αποποίησης Κληρονομιάς, το Πιστοποιητικό Πλησιέστερων Συγγενών και το Πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης Διαθήκης. Κάθε ενήλικος κληρονόμος θα πρέπει να υποβάλει μία αίτηση.
Για ανήλικους κληρονόμους την αίτηση θα υποβάλει ο νόμιμος κηδεμόνας τους. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της απλούστευσης των διαδικασιών, οι δικαιούχοι/κληρονόμοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να αντλήσουν ηλεκτρονικά τα εν λόγω δικαιολογητικά, που ζητούνται με βάση το κληρονομικό δίκαιο από την ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου www.gov.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass