Και οι πτηνοτροφικές μονάδες εντάσσονται στον Αναπτυξιακό

Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΣΗ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2021 8:10

Αυξάνονται οι δυνατότητες χρηματοδότησης επιχειρήσεων που προβλέπει ο ν. 4399/2016 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν και οι πτηνοτροφικές μονάδες.

Η διεύρυνση αφορά την ίδρυση, επέκταση και μεταποίηση μονάδων. Συγκεκριμένα διευρύνονται οι ΚΥΑ αρ. 129229/24-11-2017 και δίνεται η δυνατότητα να υπαχθούν στον αναπτυξιακό 4399/2016 και επιχειρήσεις του πτηνοτροφικού κλάδου, πλην αυτών που εκτρέφουν στρουθοκαμήλους.
Τα επενδυτικά σχέδια που εντάσσονται στις διατάξεις της νέας ΚΥΑ δύνανται να περιλαμβάνουν και δραστηριότητες του τομέα μεταποίησης γεωργικών προϊόντων.
Οι λόγοι που οδήγησαν το ΥΠΑΑΤ να στηρίξει την ένταξή τους στον Αναπτυξιακό νόμο είναι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, ότι μεταξύ άλλων, «η ελληνική πτηνοτροφία δέχεται έντονο ανταγωνισμό καταφέρνοντας να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας ζήτησης (περίπου 75%), πραγματοποιώντας και εξαγωγές, κυρίως σε γειτονικές χώρες» καθώς και η πίεση που έχει δεχθεί ο κλάδος από την πανδημία του κορονοϊού.
Τέλος, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την περίοδο 2011-2019, ο δείκτης κατανάλωσης κοτόπουλου έχει αυξητική τάση, σημειώνοντας θετική μεταβολή κατά 20,56%, ενώ οι εξαγώγιμες ποσότητες κρέατος κοτόπουλου εμφανίζονται αυξημένες από 20,5 χιλ. τόνους το 2011 σε 33,8 χιλ. τόνους το 2019.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass