Εγκρίθηκε η ΑΜΚ της Πειραιώς

ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2021 8:20

H αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που εγκρίθηκε αποτελεί μία κομβική στιγμή για την τράπεζα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ελληνική οικονομία.

Είναι κομβική, διότι μια επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από μια ελληνική τράπεζα, σηματοδοτεί πανηγυρικά την επανασύνδεση με τις αγορές κεφαλαίου, και συνεπώς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, ανέφερε ο Γιώργος Χαντζηνικολάου, πρόεδρος του Δ.Σ. της Πειραιώς, μετά την έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της που ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 1 δισ. ευρώ. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της αύξησης θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών της διεθνούς προσφοράς και θα είναι κοινή για όλους τους επενδυτές που θα συμμετάσχουν είτε στη διεθνή προσφορά είτε στην ελληνική. Η τιμή διάθεσης αναμένεται να κυμανθεί εντός δεσμευτικού εύρους ελάχιστης και μέγιστης τιμής το οποίο θα ανακοινωθεί πριν από την έναρξη της συνδυασμένης προσφοράς. Οι συμμετέχοντες στην ελληνική προσφορά αναμένεται ότι θα εγγράφονται στο ανώτατο όριο του εύρους, αλλά το οριστικό ποσό εγγραφής τους θα υπολογίζεται με την τελική τιμή διάθεσης που θα προκύψει με βάση τα παραπάνω. Ο καθορισμός των όρων της αύξησης θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. στα μέσα Απριλίου και η έναρξη της συνδυασμένης προσφοράς τοποθετείται το τρίτο 10ήμερο του Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass