Σε οικονομικό αδιέξοδο οι μικρομεσαίοι της Λάρισας

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ ΤΟΥΣ «ΓΟΝΑΤΙΣΕ» - ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 21:02
Από τη χθεσινή ετήσια συνέλευση της τοπικής  Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών στο Επιμελητήριο Από τη χθεσινή ετήσια συνέλευση της τοπικής Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών στο Επιμελητήριο

Τη χαριστική βολή σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Λάρισας που δεν έχουν καταφέρει να ορθοποδήσουν μετά από δύο χρόνια πανδημίας, απειλούν να δώσουν οι πληθωριστικές πιέσεις και η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους. Στη χθεσινή γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού διοίκηση και μέλη εξέπεμψαν σήμα κινδύνου για την εικόνα της αγοράς και ζήτησαν την υιοθέτηση μόνιμων και ενισχυμένων μέτρων καθώς η εκτόξευση του πληθωρισμού και του ενεργειακού κόστους, με την ακρίβεια -σε βασικές πρώτες ύλες για την παραγωγική η εμπορική τους δραστηριότητα- κάνουν τα πράγματα χειρότερα από τον ένα μήνα στον άλλο.


Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αν και σε θετική κατεύθυνση δεν είναι ικανά να λύσουν το πρόβλημα τους κόστους του ρεύματος για τους επαγγελματίες στον πυρήνα του, αφού δεν πιάνουν τον τρόπο υπολογισμού του καθώς αυτό καθορίζεται από την τιμή του ακριβότερου παρόχου, τόνισε χαρακτηριστικά στην εισήγησή του ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΛ Γιώργ. Σακελλαρόπουλος, καθώς το πρόβλημα είναι συνολικό.
Μεταφέροντας την αγωνία των μικρομεσαίων του νομού ανέφερε πως «οι τιμές είναι εξοντωτικές, ξεπερνούν τα ενοίκια και τρομάζουν μερίδα της αγοράς που δεν θα αντέξει αν συνεχιστεί η κρίση», προσθέτοντας πως «σε περιβάλλον χαμηλής ζήτησης και με συσσωρευμένα χρέη από την πανδημία ο κίνδυνος είναι μεγάλος, ειδικά για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που γονατίζουν».
Τα βασικά αιτήματα που αφορούν στην επιβίωση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι: Πλαφόν στις τιμές ενέργειες και μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης, «πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας», προγράμματα επιδότησης του μη μισθολογικού κόστους για τη διακράτηση των θέσεων εργασίας, ανακατανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, «ξεπάγωμα» δεσμευμένων λογαριασμών» και πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass