Εκτινάχθηκαν στα 43 δισ. τα χρέη στον ΕΦΚΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 1,8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2022 10:05

Κατά 1,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη προς τον ΕΦΚΑ μέσα σε ένα τρίμηνο, εκτινάσσοντας τη συνολική οφειλή σε 42,83 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2022, από την αύξηση αυτή, το 1,35 δισ. ευρώ αφορά νέες κύριες οφειλές, ενώ τα υπόλοιπα 459,57 εκατ. ευρώ αφορούν πρόσθετα τέλη.


Τα στοιχεία αποτελούν καμπανάκι για τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας καθώς η αύξηση των οφειλών δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο όσον αφορά τα έσοδα του Φορέα από την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και κατά συνέπεια, της οικονομικής βιωσιμότητας του ταμείου. Στο τέλος Μαρτίου, οι συνολικές εισπράξεις του ΚΕΑΟ για το 2022 ανέρχονταν σε 395,39 εκατ. ευρώ, ενώ από την έναρξη της λειτουργίας του έχουν εισπραχθεί συνολικά 8,2 δισ. ευρώ. Οι ενεργές και ολοκληρωμένες ρυθμίσεις ήταν στο τέλος του πρώτου τριμήνου του έτους 863.033 και αφορούσαν συνολικές οφειλές ύψους 6,6 δισ. ευρώ.Να σημειωθεί ότι πλέον δυνατότητα διακανονισμού του χρέους τους έχουν οι οφειλέτες μόνο μέσω της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass