Νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2022 8:50

Υπεγράφη χθες από τους κοινωνικούς εταίρους (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ) η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με παράταση χρόνου της ισχύουσας σύμβασης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023.


Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι, αν, κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ, αρθεί με οποιονδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ.
Όπως αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε ανακοίνωσή της, η νέα Σύμβαση διατηρεί επίσης σε ισχύ κορυφαίες κατακτήσεις των εργαζομένων, όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια, καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.
Επιπλέον, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία, μεταξύ άλλων, θα παραδώσει πόρισμα για τη σύσταση του αυτόνομου νομικού προσώπου που προβλέπει ο νόμος για την επαγγελματική κατάρτιση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass