Ξεκίνησαν πρόωρα οι εκπτώσεις στη Λάρισα

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ - ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΑΒΒΑΤΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2022 21:17

Η αντίστροφη μέτρηση για να μπει η αγορά της Λάρισας σε ρυθμούς καλοκαιρινών εκπτώσεων ξεκίνησε... Αν και η εκπτωτική περίοδος ξεκινά επισήμως την επόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, ωστόσο διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην πόλη, εκμεταλλευόμενες το περιθώριο που δίνει ο νόμος, συνδέουν το «κενό» διάστημα με τη διενέργεια προσφορών, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την έναρξή τους. Η συγκεκριμένη πρακτική αποτελεί μια παγιωμένη πλέον στάση του ελληνικού εμπορίου, το οποίο αναζητά την αναζωπύρωση της ζήτησης, σε μια περίοδο η οποία κυριαρχείται από την εξάπλωση των κρουσμάτων και την επιφυλακτικότητα των καταναλωτών λόγω της ακρίβειας.


Θυμίζουμε πως οι θερινές εκπτώσεις αρχίζουν πάντα τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και ολοκληρώνονται στο τέλος Αυγούστου. Η στάση πάντως της αγοράς, με τα e-shop, όπως πάντα, να μπαίνουν πρώτα στον χορό, έχει κινητοποιήσει και την Πολιτεία, η οποία εξετάζει τη νομοθετική αναθεώρηση του καθεστώτος προσφορών και εκπτώσεων με κύριο άξονα την πλήρη απελευθέρωση των χρονικών ορίων προσφορών και την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, αίρεται και το όριο του 50% στις προσφορές. Αυτό σημαίνει πως θα επιτρέπεται σε μια εμπορική επιχείρηση να θέτει σε προσφορά για όσες φορές θέλει, όλο τον χρόνο, το σύνολο των κωδικών που διαθέτει, έναντι του περιοριστικού όρου που ισχύει σήμερα, βάσει του οποίου δεν επιτρέπεται οι προσφορές να υπερβαίνουν το 50% των κωδικών που διαθέτει μια εμπορική επιχείρηση.
Σε κάθε περίπτωση, οι μεγάλες διεθνείς αλυσίδες από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν προσφορές σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων τους και ετοιμάζονται και για τις εκπτώσεις στα φυσικά καταστήματα από την ερχόμενη εβδομάδα. Όλοι οι επαγγελματίες πάντως προσδοκούν να επωφεληθούν από την εκπτωτική σεζόν φοβούμενοι πιθανή έξαρση της πανδημίας και μέτρα από το φθινόπωρο. Πάντως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Συνεπώς τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν στις 10 Ιουλίου από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ
Στο μεταξύ, από αύριο ξεκινούν τα καλοκαιρινά πενθήμερα για την αγορά της Λάρισας, καθώς τα περισσότερα εμπορικά καταστήματα, κυρίως μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, θα κλείνουν τα Σάββατα. Το μέτρο έχει προαιρετικό χαρακτήρα και γι’ αυτό άλλωστε θα υπάρχουν καταστήματα, ειδικά στο κέντρο της Λάρισας, που θα λειτουργούν κανονικά.
Οι μεγάλες διεθνείς και εγχώριες αλυσίδες και οι επαγγελματίες του Συλλόγου Εμπόρων Εμπορικού Ιστορικού Κέντρου της πόλης δεν θα κλείνουν τα Σάββατα.
Πάντως από τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας ανακοινώθηκε ότι «προτείνεται στα καταστήματα μέλη του Συλλόγου, σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 24 Μαΐου 2022, με βάση και τα αποτελέσματα της πρόσφατης μεγάλης έρευνας του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, να παραμείνουν κλειστά τα Σάββατα από 2/7/2022 μέχρι και 20/8/2022. Η εφαρμογή της πρότασης είναι προαιρετική».
Πάντως τα καλοκαιρινά πενθήμερα λειτουργίας της αγοράς εγκαινίασαν πρώτοι οι έμποροι των Φαρσάλων. Από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου, προαιρετικά τα εμπορικά των Φαρσάλων κάθε Σάββατο θα είναι κλειστά.
ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ
Επίσης από αύριο και για 8 συνολικά εβδομάδες, τα χρυσοχοεία της Λάρισας κάθε Σάββατο για την καλοκαιρινή περίοδο θα είναι κλειστά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Αργυροχρυσοχόων – Ωρολογοποιών του Νομού, αποφασίστηκε τα καταστήματα των μελών του να είναι κλειστά από το Σάββατο 2 Ιουλίου και κάθε Σάββατο έως και τις 27 Αυγούστου 2022.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass