Στους ρυθμούς της Black Friday η αγορά

ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ Η ΛΑΡΙΣΑ - ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2022 8:32

Με την τιμή να αποτελεί βασικό κριτήριο αγοραστικής συμπεριφοράς, οι Λαρισαίοι καταναλωτές βρίσκονται εδώ και μέρες μπροστά σε ένα πρωτοφανές κύμα προσφορών και εκπτώσεων από τα εμπορικά καταστήματα (τόσο τα φυσικά όσο και τα ηλεκτρονικά), που αναμένεται να κορυφωθεί από σήμερα έως και την ερχόμενη Δευτέρα.
Σήμερα με την Black Friday και τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου με τη Cyber Monday για αγορές αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, ενώ ενδιάμεσα μεθαύριο Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 μ.μ. Θυμίζουμε ωστόσο πως ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας όπως και όλοι της Θεσσαλίας, διαφωνώντας με τη λειτουργία της Κυριακής, σύστησαν στα μέλη τους να παραμείνουν κλειστά. Πολυεθνικές ωστόσο επιχειρήσεις, εγχώριες και διεθνείς αλυσίδες, μέλη του ΣΕΛΠΕ, αλλά και κάποια καταστήματα κυρίως του κέντρου της πόλης θα είναι ανοικτά.
Πάντως η μεγάλη διάρκεια της περιόδου της Black Friday έχει δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να κάνουν μια πολύ καλή έρευνα αγοράς, να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων και να προχωρήσουν σε συμφέρουσες αγορές. Στον «χορό» των προσφορών έχουν ήδη μπει, μεταξύ άλλων, εμπορικές επιχειρήσεις, οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, εταιρείες καλλυντικών, αθλητικών ειδών, επίπλων, ειδών σπιτιού, ένδυσης- υπόδησης, εποχιακών ειδών, αλλά και σούπερ μάρκετ, ενώ εκπτώσεις προσφέρονται και στα ηλεκτρονικά καταστήματα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΣΛ
Στο μεταξύ για τις συγκεκριμένες ημέρες ο ΕΣΛ εφιστά την προσοχή σε καταναλωτές και εμπόρους. Όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του «η «Black Friday» η «Cyber Monday» δεν συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές εκπτώσεις, αλλά πρόκειται για προωθητικές ενέργειες που αναμένεται να τονώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, μιας και οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα να βρουν μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα, σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Εφιστούμε την προσοχή και στους καταναλωτές και στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφεται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. Για πρώτη φορά φέτος, επιτρέπονται οι προσφορές στο σύνολο των προϊόντων του κάθε καταστήματος».
Την ίδια στιγμή καταναλωτικές ενώσεις απευθύνουν συστάσεις για ψύχραιμες και υπεύθυνες αγορές από τους καταναλωτές. Στους βασικούς κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι καταναλωτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η έρευνα αγοράς και ο έλεγχος όχι μόνο της τιμής (αρχικής και τελικής), αλλά και της ποιότητας των προϊόντων.
Γ.Ν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass